KERETA ROSAK

by - October 28, 2009


Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara-selatan, kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah line kerosakan.

Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu.

Tidak ada sebuah kereta pun berhenti. Tiba-tiba datangla sebuah kereta evo 8 berhenti di sebelah kancil tadi. "Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. "Aah rosak" jawab pakcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali. Nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol". Mamat nie bagi idea. "orrait gak tu...tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam". 
"Ok pakcik..". 

Mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. Dia pun jalanla..Dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit, apa lagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu. Mamat tu pun slowkan balik..Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo 8. Apa lagi, jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia. 

Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak. Mamat evo 8 tu dah tak sedar dah angin punya pasal. Kebetulan pulak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan. 

Vrooommm. Bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..Cecah 250km/j memasing nie... 
Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...
"Over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju. Sebuah ferrari, sebuah evo 8 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye..Sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo 8 tu..kete kancil ngah bagi hon dan high beam nak potong kete evo tu!!!''

**gelakgiler.net**

tNx gUys! ^_^

Dzailin Dzulkaflie

XX + XY - sHaRiNg iS seXy
baby_sagy89@yahoo.com
http://xylenedz.blogspot.com

You May Also Like

12 7 Comments

  1. mujur kancil..klu volkswagen dah tentu polis trafik tue pengsan berbuih mulutnya...

    ReplyDelete
  2. haha. cian pakcik tu plak an. dan ferarri dtng ye. haha. akhinya pakcik tu pon terlbt sme. itulah cite diew. hee. nice story la =P

    ReplyDelete
  3. hahaha..
    mmg cian gle kt pkck 2..
    xpsl2 je kne sm..keh3..
    ^_^

    ReplyDelete
  4. cite ni mmg bes..
    ak pnh lyn lu..hehe

    ReplyDelete
  5. hehehe..
    ye mmg bez..
    leh la wt hlgN tensen utk sekejap..
    ngee~

    ReplyDelete
  6. mmm...assalammualaikum...
    mmm...kelakar jugak dengan cerita elyn ni...mmm..he3..
    nasib baik tali yang tarik kereta pakcik tak putus....he3
    mana elyn dapat idea buat cerita ni?

    ReplyDelete
  7. wslm zool..
    mmg klaka cte ni..
    cte ni bkn lin reka sendri..
    sume cte2 lawak ni lin langgan dr gelakgiler..
    hehe..

    ReplyDelete
  8. hahahahhaha..

    patut dah melayang2 dah kancil tuh

    ciss..

    tq singgah kat RTR.

    ReplyDelete
  9. memang penah dengar citer...kreatif sapa yg reka

    ReplyDelete
  10. meor, kancil 2 msh dpt b'thn lg..sbb 2 xmelayang..hehe

    ReplyDelete
  11. hemy, cte ni sy dpt dr gelakgiler..
    myb awk prnh bc dr c 2 gak kot..^_^

    ReplyDelete