NASIHAT



**POST NI SESUAI DIBACA UTK ORG YG OPEN-MINDED SHJ.HARAP MAKLUM.** 

Ada tiga nasihat dari datuk saya mengenai cara memilih calon isteri:



1. Jangan mencari isteri seorang peniaga, kerana bimbang kebiasaan
perniagaannya akan terbawa-bawa sampai malam pengantin, nanti dia
akan selalu cakap "Mahu yang macam ini tak mahu yang macam tu!"

2. Jangan mencari isteri seorang jururawat, kerana bimbang
kebiasaan di hospital akan terbawa-bawa sampai malam pengantin,
nanti dia akan banyak mengatur dan selalu cakap "Awas jangan banyak
gerak, jangan turun dulu !" kalau tidak pun dia suka cakap "Next"

3. Isteri yang bekerja sebagai polis pun jangan, sebab dia suka cakap
"Stop"

4. Tapi carilah isteri seorang cikgu tadika, kebiasaan di sekolahnya
akan terbawa-bawa sampai malam pengantin, paling tidak dia akan
cakap "Ulangi perkara ini lima kali"

**gelakgiler.net**

tNx gUys! ^_^

Dzailin Dzulkaflie

XX + XY - sHaRiNg iS seXy
baby_sagy89@yahoo.com
http://xylenedz.blogspot.com

16 comments:

  1. kalau gitu baik amik cikgu tadika...he..hee..

    ReplyDelete
  2. bukan suka tmbh phala..kan usta ckp bunuh syaitan

    ReplyDelete
  3. oohh...
    bgs2..
    apply kn la ye..
    hahaha

    ReplyDelete
  4. dak kecik xperlu phm pape..
    kah3..

    ReplyDelete
  5. ops!!
    knk2 are not allowed!!
    suka ea ko post2 cmni...
    aissshhhhhh....

    ReplyDelete
  6. sila tuntut knk ini di kaunter pertanyaan...

    ReplyDelete
  7. >>muahaha
    bkn ak ske..
    tp da ari 2 ak dpt cte cmni..
    ak post je la..
    hehehe..

    ReplyDelete
  8. >>waris alam
    siapekah knk2 itu?
    hohoho

    ReplyDelete
  9. eh sape..? aku ke..? kalo aku, sebenarnye korang sbnarnye lagi kekanak-kanakkan dari aku
    dey, jgn pandang belakang la, pandang atas! aku dah 22 pon..
    yg aku xpaham nye asal atuk dia cakap cam dah pernah rasa semua tu je.. pastu kat situ 3 nasihat, tp alih2 bagi 4.. either her grandpa doesn't know how to read, always skipped school when he was young or just plain stupid.none of his words can be taken as an advice then.i mean, seriously, who would want an advice from unreliable stupid source?wtf.that's a bullshit
    pastu aku x fikir ni 18SX. tau x ape kategori 18SX? MEMPUNYAI unsur2 lucah yg TIDAK MELAMPAU. means bab lucah tu ada dinyatakan scara terang secara graphical or by words or almost shown.kalo stakat kias2 camni, post ko ni just PG. not more than that. soredake!

    ReplyDelete
  10. >>Ailf
    hakela..yg ko nk emo2 ni pehal beb?
    ak pny post, ske ati ak la nk tls ape.
    lgpn cte ni bkn cte betul.
    ak xsuh pn sape2 nk caye n ikut nsht atuq 2.
    da nm pn lwk bodo.
    xperlu la nk pk detail o watsoeva.
    klu nk lucah betul2, g kt lmn web lucah r.

    ReplyDelete
  11. Muhammad Arif Che Husin6/10/09 6:57 AM

    mn aku tau.. xde tulis pon kat situ ni cite lawak.. duh, kat situ tulis nasihat.bukan aku yg emo tp ko, kat situ ade tulis terang2.. xleh nk wat pe mmg otak aku camni.just bleh process pemikiran based on fact not stupidity =)
    -Ailf

    ReplyDelete
  12. kn kt bwh skali ak de 2lis gelakgiler.net
    lol..
    ko mmg sengaje nk sktN ati ak an.
    nsb bek ati ak xskt lg.
    hooo

    ReplyDelete
  13. sy tgh sbr ni waris alam..
    hehehe..

    ReplyDelete


up