CADBURY

tgh2 tension ni bgs klu kte mkn coklat.sbb ia dpt release stress kte sedikit sebyk.poyo gle ayt ak.hak3.sbnrnye ak mmg tgh tension ni.mcm2 bnda yg jd.huhu.ak ni tension klu wt keje x ikhlas.eh,pe ak ckp ni?hoho.ah,lantak lah.yg pntg mmg ak xpuas ati skang.ak benci!ak benci!ak benci!!!!

NASI AYAM PENYET


Hari rabu hari itu adalah 1st time aku makan 'nasi ayam penyet'. Pergh! Memang sedap gila! Betul cakap abang kedai tu. Kalau makan nasi ayam penyet ni memang tak mengecewakn. Hoho. Sekali rasa pasti nak lagi. Hehe. Tapi memang betul pun. Aku makan nasi ayam penyet ni buat pertama kalinya masa lepak makan ABC di Arked Cengal. Tiba-tiba aku ternampak ada menu nasi ayam penyet di kedai makan sebelahnya. Disebabkan aku tak pernah makan benda alah ni, aku pun pergi la tanya abang tu. 

Aku : "Nasi ayam penyet ni apa?"
Abang kedai makan : Tidak berkata apa-apa dan hanya membalas dengan senyuman. Setengah minit kemudian, dia cuma kata kalau makan ni pasti tak mengecewakan la. 

Lepas tu dia explain la sikit apa yang ada kat dalam nasi ayam penyet ni.
Aku pun try la order. Bila nasi dah siap, abang tu pun panggil aku. Aku tengok ada 2 bekas polisterene. 
Aku dah confuse. Aku rasa aku order tadi 1 je. Tapi kenapa sampai ada 2 bekas ni?
Aku pun terus la tanya abang tu kenapa sampai ada 2 bekas? Then, sambil tersenyum abang tu pun menjawab, 1 bekas untuk nasi, 1 bekas lagi untuk ayam. Ayam dia besar sangat. Nasi dia pun banyak. Sebab tu la sampai 2 bekas bagai..hahaha..baru aku tahu. Noob betul aku time tu. =_=

So sampai je bilik, aku terus buka kedua-dua bekas tu. Aku kaget sebentar. (Pergh kaget bagai. Haha!) Nasi dia memang penuh gila. Ayam dia plak memang besar. Pastu ada salad, timun, tomato, limau nipis and yang paling best ada sambal belacan! Hoho..Gila sedap la. Aku makan memang penuh feeling time tu. Haha.

Keesokan harinya pula, masa aku ada di bilik member ku yang bernama Nik, aku tengah discuss dengan Nik dan Hidayah about presentation for mandarin class untuk malam tu. Tiba-tiba datang seorang lagi member yang bernama Farah. Dia tanya aku beli kat mana nasi ayam penyet yang aku makan semalam. Sedap ke tak? Aku pun bagitahu la kat dia. Rupa-rupanya seorang lagi member ku yang bernama Hajar teringin sangat nak makan nasi ayam penyet tu. So Farah pun pergi la belikan untuk Hajar. Dah alang-alang Farah belikan untuk Hajar, aku dengan Nik pun pesan la sekali. Hahaha. Hamboihhh..2 hari berturut-turut makan nasi ayam penyet. Kemainnn..hahaha..

So sesiapa yang tak rasa lagi nasi ayam penyet, sila rasa sekarang. Dapatkan di kedai-kedai makan atau restoran yang berdekatan dengan anda. ^_^

MCC 2009




salam guys..juz nk cte pengalaman ak m'hadiri workshop mobile content challenge 2009 pd 20 July d Sofitel Palm Resort & Golf, JB. workshop ni diadakn utk student2 ipta n ipts d seluruh malaysia. prgm ni merupakn thn ke3 mcc wt contest dan thn ni JB merupakn 1st state dorg wt workshop. utk makluman sume, prgm ni adlh anjuran Maxis Communications Berhad, Kementerian Penerangan Komunikasi & Kebudayaan (MICC) serta Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia (SKMM).
  mst korg t'tny2 an. pe mcc ni sbnrnye? ha..sbnrnye mcc ni mrpkn 1 prtndgn d mn peserta dikehendaki menyerlahkn bkt creatvt msg2 dlm m'cipta kndgn aplikasi mobile phone. 1 grup hny 2 org shj n kne de 1 mentor. mentor 2 mst dr fac peserta 2 sbb prgm ni nk melibatkn fac skali. nk tau x prizes de pe? hm....sp yg mng, grup 2 akn dpt RM30 000 n fac pn dpt RM30 000. mmg bez r..bak kate kartunis ubi, tuah ayam nampak di kaki…tuah anda mungkin nampak di handphone! heee..yg beznye gak, korg leh MKN FREE kt HOTEL beb!! mmg syok r..da r pemndgn dy bez..dpn cafe 2 de kolam renang, so klu rs2 nk mnd pas mkn, leh je trus terjun dlm swmg pool 2..tp 2 kt jb la..hak3..so sp2 yg nk join n nk tau mklmt lbh lanjut psl mcc ni, sila layari lmn web ini : www.mobilecontentchallenge.com..kt cni ade list hotel2 yg dorg akn g utk wt workshop ni..so klu korg da t'lps yg kt JB ni, kt tmpt len msh ade..don't worry..b happy..heee..ok la..stop kt cni dlu..i've got so many things 2 do ri8 nw..weee...daaaa...

Glitter Words - http://www.glitterwordslive.com

BUYING NOTHING DAY!


Buying Nothing Day (BND) is part of the 4 year National Consumers Campaign program held from 2008-2012 celebrate on da 16th July. BND is a day where you challenge yourself to switch off from shopping for a day.

How to Celebrate Buying Nothing Day?
  • make your own drink in the morning
  • pack your own lunch to office
  • have your meals at home instead of eating out
  • plan your travel in advance to reduce wastage of fuel
  • spend time with family and friends playing outdoor activities
  • go to library to pick up some new books
  • bake or cook something using ingredients that u have stocked at home
  • make handmade cards or gift to ur loved ones
  • gardening

Rindu Keluargaku



Hari ini aku tak tahu nak buat apa. Lepas je convert pdf file to word, aku dah takde kerja nak buat. Lalu aku pun pegang hp dan baca balik mesej-mesej yang ada dalam tu. Bila aku baca mesej yang dihantar from my mom, tiba-tiba air mata aku mengalir laju. Aku jadi sebak bila baca mesej ibuku.

1) Ayah aku beli apam balik kecil favorite aku. Ayah ingat aku ada kat rumah. Padahal aku dah balik utm.
2) Selalunya bila aku balik rumah, aku akan tidur dengan adik aku. Tapi bila aku dah balik utm, adik aku tidur sorang dan mengigau panggil nama aku.

Aku jadi sebak bila baca mesej tu. Even tulis entry ni pun air mata aku mengalir. Aku rindu sangat dekat family aku. Rasa macam nak balik rumah sekarang juga! Huhuhuhuhuhuhu~ :'(


LOVING COUPLE??



ouw...dis is one of the title dat i loved 2 hear. huhuhu..i juz wana share ma feeling when im in love. wut?? in love?? wakaka..it sound's like a little bit funny actually. oopsss!! not 4 others mayb, juz 4 me i think. ngeh3..




clash?br8?hm..



Glitter Words - http://www.glitterwordslive.com

new SEMESTER!!!


Glitter Words - http://www.glitterwordslive.com

ICE AGE 3


ari sab2 kelmarin, b4 ak lik utm soknye, ak sempat lg kua tgk wyg kul 11.30pm.cte ice age 3.nk tgk transformers tp sume da full.huhu.myb bli cd je la t.haha.cte ice age 3 ni ok gak r.klaka pn de.tp bosan pn de gak.myb sbb ak bkn penggemar cte2 animasi cmni kot.2 yg rs bosan sk8 2.bosan smpi ak lentok kt bahu abg syg ak.huahuahua.
Glitter Words - http://www.glitterwordslive.com

DRAG ME TO HELL


movie ni kre xde la bez sgt..
tp kre ok la..
ak igtkn ni cte seram..
rpnye xseram pn..klaka pn de gak..
klaka ble time dy tnjk psl nenek 2 je la..hehe
tp pape pn,
ak ttp ske tgk cte2 d pwgm..
ade kaitan ke ngn tajuk d ats???
drag me to hell..wut da hell..ahahaha..

Glitter Words - http://www.glitterwordslive.com


up