MEEBO


Salam sume..
Hari ni aku nak cite skit pasal meebo.
Tau tak ape itu meebo?
Meebo adalah salah satu akaun yang menggabungkan banyak instant messaging (IM) dan social networking dalam satu masa.
Kire senang cite camni la..
Aku ade YM n GTalk, so aku boleh bukak kedua-dua IM ni serentak dengan menggunakan meebo.

Ni ha rupe interface meebo :

Banyak gak kelebihan meebo ni sebenarnye.
Antaranya kalau YM anda tibe-tibe je tak berfungsi dengan baik macam aku punye YM, anda boleh la menggunakan perkhidmatan meebo ni..
tak nak create account meebo pun xpe sebenarnye..
boleh terus sign in ym kat situ tanpa ade account meebo.
tapi..ade tapi tu..
kalau anda tak create account meebo, maka anda tak boleh nak send file kat buddy dalam list anda ye..harap maklum.
tapi aku suke webcam gune meebo ni..
boleh webcam dengan seberapa ramai yang kite suke dalam satu masa..bez bukan?hee..
tapi meebo juga mempunyai kekurangan tersendiri..
macam kita manusia yang ade kelebihan dan kekurangan masing-masing kan.

banyak lagi aku nak cite pasal meebo ni sebenarnya, tapi memandangkan aku nak siapkan PSM, jadi aku stop sampai sini dulu la ye..
kalau nak try test meebo, boleh la ke sini..[meebo]

holalo...adios!!!

0 7 Comments:

Post a Comment


up