STATUS BERTUDUNG

by - September 27, 2010

tongah-tongah hujan ni sodap tido nih!
tapi mood eden nak hapdet blog plak datang..
n mood PSM mengundurkan diri untuk seketiko yo..
burok bonar bunyi orang perak cakap nogori.
lebih baik ko diam dzailin! hikhikhik!

ukeh fine. kembali menggunakan bahasa KL. ngahaha..
kali ni aku nak cite pasal status bertudung.
aku bukan nak cite pasal orang lain ye.
tapi aku nak cite pasal diri aku.

bila bukak cite pasal aurat je, mesti ade dikaitkan dengan soal bertudung ni.
itu memang bagus. supaya menyedarkan gadis-gadis yang jarang bertudung macam aku ni untuk sedar diri. ngahaha..
actually sekarang ni aku da jarang keluar tak pakai tudung.
kalau dulu selalu je keluar selambe tak pakai tudung.
tau berdosa menampakkan aurat tapi aku macam buat2 tak tau. sengal kan?
so bila umo da 20 nak masuk 21 ni, aku KENA berubah!
bukan kena tapi WAJIB berubah!
takkan la aku nak free hair seumur hidup kan.
berape banyak la plak saham dosa aku nanti.
ntah sok lusa aku mati, kot2 tak sempat nak bertaubat, memang azab ah jawabnye. huhuhu..
so baik aku berubah sekarang.
kalau nak ikut ready tak ready, memang aku jawab tak ready!
tapi sampai bile baru nak ready?
sampai ajal dah sampai baru nak ready ke?
hohoho..nehi nehi nehi..

sekarang ni dah ade tudung ekspress kan.
so senang sikit nak pakai tudung.
sarung sudey..tak payah nak bentuk2 tudung ikut muke ke hape..
haa..salah satu sebab aku tak suke pakai tudung biasa bile part nak bentuk2 kt muke tuh.
hatoiiii..leceh kot kalau tudung tu kain lembut..huhuhu..
nasib baik sekarang dah ade tudung ekspress..^_^

tapi satu hal la plak dengan tudung ekspress ni.
aku biasa kalau pakai tudung ni, mesti pin kat belakang. kire menampakkan bentuk leher r.macam picture di bawah ye..
tapi kalau ikut hukum, dilarang sama sekali pakai macam ni.
sebab menyerupai cara biarawati kristian pakai tudung.
Hadis Nabi : "Barangsiapa yang meniru sesuatu kaum, maka ia termasuk dari kalangan mereka"..riwayat Abu Daud.
hoo..tak nak ah aku pakai macam tu lagi.
free-free je saham dosa aku naik. huhuhu..

kalau korang yang selalu usha-usha photo album kat facebook aku tuh, mesti pernah nampak gambar free hair aku kan kan kan?
tapi sekarang aku dah delete sume gambar-gambar tu..
tinggal simpanan dalam blacky widdy (nama external hardisk aku) je.
gambar-gambar raya aku yang free hair yang akak aku tag pun sume aku dah remove tag.
senang-senang aku terus je buat private kat tag picture tu.
kire orang lain tak boleh tengok la aku punye picture-picture yang ditag.

wahhh..tibe-tibe aku rase post ni dah terlebih panjang lak.
kan bagus kalau idea macam ni mencurah-curah masa buat PSM. huhuhu..

ok la..kepada kawan-kawan, sila beri sokongan anda kepada saye untuk terus berubah ye..
sila tegur kalau saye ade buat salah silap..
jangan hanya mendiamkan diri..
kawan yang baik adalah kawan yang selalu menegur kawannya ke arah kebaikan..(kate-kate dari aku sendiri) ngahaha..

jom sambung buat PSM!!! ^_^
holalo...adios!!!
  


tNx gUys! ^_^
Dzailin Dzulkaflie XX + XY - sHaRiNg iS seXy baby_sagy89@yahoo.com http://xylenedz.blogspot.com

You May Also Like

10 7 Comments

  1. dzailin, saye sentesa menyokong awak! so....ganbate! =)

    ReplyDelete
  2. thank you zalikha!!! sayang kamoo! ^_^

    ReplyDelete
  3. waahhh..info bagus niee..saye pon sokong anda! chaiyok2!!

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..makin Allah sayang kita..sbb ia mahkota yg plg tinngi untk dijaga..cayok!!

    ReplyDelete
  5. ur rite wonderfulife! ^_^
    im trying 2 upgrade ma self 2 b a better person..
    tnx 4 ur support ya..^_^

    ReplyDelete