Beri Vitamin Pada Rambut Anda!

by - October 15, 2010

Assalamualaikum dan hai semua pembaca blog My Blog is My Amigo! Elyn ingin berkongsi sedikit info mengenai vitamin untuk rambut. Post kali ini memberi manfaat kepada semua manusia yang mempunyai rambut kecuali mereka yang botak licin. Hihihi..

 

Anda pernah dengar ellips? Ellips merupakan vitamin untuk rambut. Terdapat 6 gel kapsul in one blister. Ellips terdiri daripada 4 jenis warna : 

1) Yellow is for smooth and shiny
Paduan minyak Aloe Vera, UV Protection, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A&E untuk melembap, memberi nutrisi dan menjadikan rambut lembut, mudah diatur dan tampak bercahaya.


2) Pink is for hair treatment 
Paduan minyak Jojoba, UV Protection, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A,C,E untuk membantu memulihkan struktur rambut rosak dan mengurangkan masalah rambut bercabang yang disebabkan oleh hair blowing, curling, coloring, and rebonding. Rambut anda akan kelihatan lebih sihat, terurus, dan berkilau. 

3) Purple is for nutri color
Nutri color dengan formulasi triple care membantu menyuburkan rambut yang diwarna. Ia juga memulihkan warna rambut yang suram akibat terdedah kepada pancaran cahaya matahari. Rambut yang diwarna juga akan kelihatan lebih sihat dan berkilau.  

4) Black is for black, soft and shiny
Shiny Black adalah untuk rambut hitam anda. Diformulasi dengan paduan Candle Nut & Minyak Aloe Vera, UV Protectant, Pro Vitamin B5 dan Vitamin A&E yang dapat melindungi rambut anda daripada sinaran cahaya matahari dan membantu memelihara kesihatan rambut hitam anda. Rambut hitam kelihatan cantik berkilau, licin, dan terurus.

Cara-cara menggunakan ellips:
1) Basuh rambut (sebaik-baiknya selepas rambut disyampu) dan biarkan sampai separuh kering.
2) Tuangkan 1 atau 2 kapsul Ellips di tapak tangan, atau sesuaikan dengan keperluan.
3) Usapkan pada keseluruhan rambut anda (jangan sampai pada akar rambut).
4) Biarkan ia kering dengan sendiri.

Secara terus-terang Elyn katakan, Elyn dan keluarga sangat suka menggunakan ellips hair vitamin. Elyn telah menggunakan ellips berwarna kuning dan ia memang membuatkan rambut lebih lembut, mudah diurus dan berkilau. Abang dan ibu Elyn pula telah menggunakan ellips berwarna pink dan mereka sangat berpuas hati.

Ellips mudah didapati di Watsons atau Guardian dan harganya juga amat berpatutan. Kami sudah mencuba. Anda bila lagi? Hohoho..Selamat Mencuba!!! ^_^

You May Also Like

4 7 Comments

 1. sy ad rmbut rosak disebab kn pelurus rmbut, so sy dh beli yg wrna pink, agk agk bape lme ye nk tnggu okay, ckup tk if sy beli 6 kapsul je

  ReplyDelete
 2. Hi anon!

  Hurm saya rasa untuk rambut rosak, maybe kena guna dalam masa yang agak lama juga la sebab nak pulihkan balik rambut tu kan. So maybe kena guna lebih dari 6 kapsul.
  Btw awak dah pilih produk yang bagus untuk pulihkan rambut awak!
  Chaiyok2! ^_^

  ReplyDelete
 3. mengapa pemakaian elips tidak boleh terkena akar rambut?

  ReplyDelete
 4. untuk meluruskan rambut warna apa ya?

  ReplyDelete