boleh PANDANG-PANDANG, jangan PEGANG-PEGANG

saya dzailin dzarisya, eh silap. dzailin dzulkaflie dengan ini berjanji kepada diri sendiri untuk berubah menjadi seorang yang lebih baik, lebih berfikiran matang dan lebih bertanggungjawab.
jadi apa kaitannya dengan tajuk di atas??

ooh..actually saya mahu mengelakkan diri saya daripada menjalin hubungan yang tidak sah.
dengan erti kata lain : COUPLE.
kalau nak couple boleh. tapi tak perlu pegang2 segala.
hubungan sebegitu hanya membawa kehancuran semata.
aku inginkan hubungan seperti lirik lagu blog aku ni. ^_^

jadi, setelah berhari-hari berfikir, semua keputusan terletak pada diri sendiri.
kalau salah buat keputusan, maka tanggunglah padahnya di kemudian hari.
lately aku banyak fikir soal hati dan perasaan.
aku berasa sedikit lega setelah meluahkan perasaan dan menceritakan segala masalah yang ada kepada seorang sahabat yang memang pendengar yang baik dan memberi pendapat yang bernas.
terima kasih kawan ku. ^_^

semoga Allah sentiasa memberi petunjuk dan hidayah kepada diriku dan orang sekeliling untuk berubah ke arah yang lebih baik.
dan semoga aku dikelilingi sahabat-sahabat yang boleh membimbing aku ke jalan yang benar.
aminnnn...

14 comments:

  1. meaning sblm nie bese lar pegang2 bagai?wooooo..akak nie agresif gk yep..i like..ekekeke

    ReplyDelete
  2. amar makruf nahi mungkar.

    ReplyDelete
  3. pandang2 sebenar nye xboleh...dari pandangan setan akan naekkan nafsu syahwat kite

    ReplyDelete
  4. >>akimammar
    ammar!!!!!!!!!nk kne cubit ngn akk nih!ish!
    xde la..akk da insaf kot..hehehe..

    ReplyDelete
  5. >>accy
    yep.amar makruf nahi mungkar. ^_^

    ReplyDelete
  6. >>anonymous
    so kalau pandang pn xboleh, kne tutup mate sentiase ah gini?huhuhu..

    ReplyDelete
  7. couple...
    yang indie band tu ke..
    kui3..
    ;p

    ReplyDelete
  8. aah..yg indie band tuh larh!
    pandai pakcik! hekhekhek!

    ReplyDelete
  9. better tak perlu couple..sbnarnye couple pun haram ..couple lepas kwen bru halal..hanya membri pendapat:p sory

    ReplyDelete
  10. yep! saye setuju dgn anda! ^_^

    ReplyDelete
  11. bese tak bese..yang penting yang dah buat tak buat lagi tapi yang masih buat mesti la reti2 sedar diri..bak kate org lame2..siape makan cili die terasa pedas tapi reti2 la minum air supaya ble hilang pedasnyer..

    ReplyDelete
  12. time kasih cik insan..
    betul kate anda itu..
    :)

    ReplyDelete
  13. couple dalam islam sebenarnya haram kan? tapi zaman skg biasalah kan da ramai org islam mcm kita bercouple couple betul tak?

    ReplyDelete
  14. @nana
    aah..dlm islam mmg haram..
    pttnye kahwin je trs..tp apakan daya..zmn skang ni mn boleh khwn trs..kne la kenal2 dlu..tp xbermakna nk kenal tuh kne couple kan..even sy pn xde istilah couple dlm p'hubungan..huhu

    ReplyDelete


up