PERIHAL MAGGI

by - October 01, 2010


salam u ollssss...
mownink!!!
da breakfast lum ni?
haa..cakap pasal breakfast, cube teka aku breakfast ape hari ni?
ala..tengok tajuk pun dah tahu kan..huhu..
sedih gile breakfast maggi pagi-pagi ni..
oopss!! aku bukan makan maggi actually, tapi makan mee cintan..tapi kire siblings maggi jugak la kan..ngeh3..
pastu minum susu..sebab malam tadi terlupa nak buat susu sebab sibuk sangat buat PSM KONONNYA...^_^
padahal cafe u5 bawah ni dah bukak dah..
tapi aku malas nak bergerak jauh walaupun gune lif je.huhuhu..

ha..berbalik kepada tajuk di atas.
aku terbaca survey pasal keburukan maggi ni.
ada yang kate, rambut akan cepat gugur.
tapi rambut aku memang hari-hari gugur pun..
banyak sangat pikir kot..ngahaha..

pastu ade yang kate boleh dapat sakit buah pinggang..
yang ni tak tau la kan..
mungkin juge betul..huhuhu..

ade juge yang kate nanti dapat anak rambut kerinting! ngahaha..
hamboiiii...mentang-mentang lah maggi tu strukturnya 'curly' kan..
tak munasarawak betul la..@___@
kalau nak anak rambut lurus, sila cari pasangan yang berambut lurus jugak..
macam parents aku yang masing-masing berambut lurus, maka lahirlah aku dan siblings berambut lurus..tak payah susah-susah nak buat teknik rebonding bagai...ngahaha..

ade juge yang kate, makan maggi ni boleh membuatkan selera untuk makan nasi tu berkurangan..
yang ni mungkin beri efek kepada sesiapa yang sangat ketagih maggi.
aku bukan penagih maggi hokeh!
aku makan sekali-sekala je pun..
lagipun rase maggi sekarang dah tak semantap yang dulu!!! huhuhu..

ha..sesiapa yang tahu kesan buruk makan maggi ni,
boleh la bagi komen di post ini ye..^_^

ok la..sampai sini sahaja coret-moret eden untuk ekau..
jumpe lagi di masa akan datang ye..^_^

holalo...adios!!!

You May Also Like

4 7 Comments

  1. assalam.
    so jgn la mkn megi dah.
    makan la nasi lemak ke.
    bia bg tembam sket.
    huhuu.

    ReplyDelete
  2. wassalam..
    mn tau sy ni kurus?hihihi..
    mkn megi ble terdesak je..hehehe..

    ReplyDelete
  3. i pun dah tukar kpd mee cintan yg tanpa rempah tu....

    kurgkn magi dh skrg...coz yg effect rempah megi n salutan pada mee maggi tu...

    ReplyDelete
  4. betulbetulbetul!
    actually perencah dy tuh yang tak elok..
    mee tuh sume same..huhuhu..

    ReplyDelete