BILA MOKTAM NAK DIAMBIL OLEH TUANNYA?

by - November 28, 2010


hohoho~
1st of all, moktam tu adalah gabungan mok dan tam [nama kucing]
aku dapat word moktam ni from adee yang komen post Adakah Aku Pencinta Kucing?
bila la agaknya si mok dan si tam tu nak diambil oleh tuannya?
serius aku da tak tahan ni.
aku da tak tahan bau kucing dalam rumah.
mesti la bau kucing, tak kan bau burung lak an.
btw, burung ada bau ke?

korang punya tuan ni tak reti-reti nak balik seremban ke ha?
hamboih..kalau member kahwin, sanggup 2 minggu ambil cuti.
nyampah aku.
serius menyampah!
bila aku mesej, tak nak dibalasnya.
da 5 hari tak dapat contact tuan kau moktam.
tapi tak pe la..
bukannya aku rasa rindu sangat pun..[mampos aku kalau dia baca post aku ni]
berterus-terang tak aku?

hopefully esok tuan korang ambil la korang.
lagipun aku kesian gila kat korang bila dijaga oleh kami [aku dan family]
korang bukannya bebas berlari sana sini dalam rumah pun.
asik duduk je dalam sangkar.
cuma dapat keluar sangkar bila nak bagi korang buang apa yang patut je.
pastu bila da buang apa yang patut dalam bilik air, baru korang cari peluang untuk terus berlari-lari dalam rumah ni.
tapi percentage untuk korang berjaya melepaskan diri adalah 40%.
kesian korang kan?

tapi aku tak tahu la kan kalau korang dah diambil tuan korang nanti, aku rindu kat korang ke tak.
ala..kalau aku rindu pun, aku pergi la rumah tuan korang nanti.
bukannya jauh pun..
jalan kaki pun da sampai..

entah-entah si mok dengan si tam ni pun da menyampah tengok muka aku agaknya.
aku asik bercakap dengan korang je tapi sepatah haram pun korang tak paham kan.
mesti korang kata aku ni gila kan sebab suka cakap sorang-sorang 
[cakap dengan kucing umpama cakap sorang-sorang bagi aku sebab tak de respon yang aku dapat]

You May Also Like

4 7 Comments

  1. haha..kat sini moktam = buah rambutan~ :D

    ReplyDelete
  2. patut la adee kate moktam = rambutan kat post aritu..
    ingat dy main2 je..
    rupenye mmg betul ek..
    ngahaha..

    ReplyDelete
  3. tuannye g kawen jgk kot+honeymoon.tu yg lame sgt cuti...

    ReplyDelete
  4. aku pun rase cam tu la..
    tp klu betul, selamat sket aku!
    ngahaha~

    ReplyDelete