GIVE ME A CHANCE TO CHANGE

by - November 29, 2010

As'salam..
hari ni aku nak post pasal satu perkara je.
iaitu pasal diri aku.
member2 yang rapat dengan aku tahu la perangai aku macam mana.
tapi buat member2 yang tak berapa nak kenal aku mungkin akan salah tafsir dengan perangai aku.


sometimes aku rasa aku ni hipokrit gak.
ye memang hipokrit.
kat UTM perangai aku lain.
kat rumah perangai aku lain.
kat luar perangai aku lain.
kira perangai aku ni berubah mengikut tempat r.


so kalau ada orang yang memahami perangai2 aku ni, 
kau memang TERBAEK la kan.
lagi satu, dulu aku pernah post kata nak berubah segala an.
tapi aku berjaya buat masa aku kat UTM je.
bila aku balik rumah, semua perubahan tu hancur.


korang boleh cakap apa je yang korang nak cakap.
aku kisah apa.
korang tak berada kat tempat aku jadi korang tak kan pernah tahu apa yang aku lalui.


right now aku cuma nak elakkan satu benda je daripada berlaku lagi.
yang lain2 tu akan ku cuba ubah sikit demi sikit.
tak kan aku nak berubah dalam masa 8 hari kot.
8 bulan pun belum tentu confirm berubah sepenuhnya.
Malik Noor pun ambil masa 8 tahun untuk berubah sepenuhnya.
aku tak de la kata nak ikut masa Malik Noor kan.
tapi aku nak tunjukkan pada korang yang perubahan tu memerlukan masa yang agak lama.


bagi korang yang ada family yang alim,
yang tak pernah benarkan korang keluar laki perempuan sama2,
orang datang rumah pun pakai tudung,
nak sidai kain kat luar rumah pun pakai tudung,
saudara-mara datang rumah pun pakai tudung,
apatah lagi kalau keluar jalan2 kan.
korang memang beruntung sebab dah dilatih macam tu sejak kecil lagi.
korang tak banyak terpengaruh dengan gejala sosial kat luar sana.
tapi tak semua family alim, anaknya alim kan.


kalau aku nak jadi macam korang,
aku memang totally kena berubah.
sebab secara jujurnya,
aku selalu je keluar laki perempuan sama2,
tak pernah pakai tudung bila orang datang rumah,
tak pernah pakai tudung bila pergi sidai kain kat luar rumah,
tak pernah pakai tudung bila saudara-mara datang,
and kalau keluar pulak, kejap pakai kejap tak.
tapi jahat ke aku kalau tak pakai tudung ek?


aku tahu mesti ada yang kata,
tutup aurat tu wajib and bla bla bla..
ye aku tahu itu semua.
tak payah bagitahu pun aku memang dah tahu.
aku tahu aku salah.
kadang2 aku leka dalam masa aku berubah.
yela..setan ada di mana2.
iman aku pun lebih nipis daripada kulit bawang.
and kalau de ranking orang yang paling banyak buat dosa,
mungkin aku antara yang top ranking.


don't judge me if u don't even know me.
people makes mistake here and there.
so give me a chance to change ok.

You May Also Like

8 7 Comments

  1. xpe farahin..
    aku suke ko komen..
    ngahaha~

    ReplyDelete
  2. eh, asal lak nak sorry?
    bukan de wt salah pun kan?
    ^_^

    ReplyDelete
  3. life must go on..tak kesah r org nk kte ape kn..go dzailin!!!
    aku komen sbb tetibe d tls nme aku kt situ..hehe

    ReplyDelete
  4. hah??ade tulis name ko??setahu aku, aku tulis nama MALIK NOOR jep. nak ngaku malik noor kononnnn..ngahaha..
    btw, tnx babe!! ilysm anon!![nm ko jd anon sbb ko xletak nm ko sp..huhu]

    ReplyDelete