JATUH CINTA!

by - November 28, 2010

haaaaa...terkejut tak? terkejut tak?
kalau tak terkejut, buat-buat la terkejut..
ngahaha~


saya Nor Dzailin binti Dzulkaflie, dengan ini mengakui telah jatuh cinta!
yay! [sambil nyanyi lagu jatuh cinta lagi]
tapi jatuh cinta dengan siapa?
oh salah soalan  tuh!
bukan dengan siapa, tapi apa!
ngahaha~


aku sebenarnya telah jatuh cinta dengan TUMBLR!
binatang apa pulak tumblr tuh?!
kalau nak tahu, tumblr adalah sejenis binatang berkaki 7!
tolong la..tolong jangan percaya sebab aku memang menipu!
ngahaha~


bagi aku, tumblr macam blogspot jugak..
cuma lagi senang dari blogspot.
sebab kita boleh reblog atau like je post orang lain.
post2 tu biasanya terdiri daripada quote, picture, video, dll..


apa yang menariknya tumblr ni??
dengan satu gambar sahaja boleh menceritakan segalanya..
ye memang dalam blogspot pun kita boleh letak gambar2 yang menceritakan segala-galanya..
tapi orang lain tak boleh nak reblog kita punya gambar2 tu..
bagi aku blogspot punya post lebih kepada peribadi la..
"eh2, post dia ni sama macam aku la.copycat dari blog aku ke hape mamat nih!" [ini contoh je..ngahaha~]


tapi tumblr lain..
"aku lebih suka kalau kau reblog segala macam post aku tu" [sangat baik hati kan?ngahaha~]


haa..nampak tak perbezaan blog dengan tumblr?
aku suka ber'tumblr' bila dah kekeringan idea nak update blog..
tu kegunaan tumblr aku sebenarnya!!! ngahaha~


anyway, any bloggers yang ada tumblr, do add me ya : redblackwhite77
and special thanks to fadhilah kasmin, najmuddin nasir dan adlie musa yang bagi semangat korang kat aku untuk terus bertumblr..ngahaha~

You May Also Like

0 7 Comments