Tips Untuk Start Study

Alhamdulillah..
Semua kerja dah setel.
Sekarang baru rasa seronok nak study..
Walaupun aku hanya ada 3 hari je untuk study
tapi aku akan cuba menggunakan masa yang ada dengan sebaik mungkin.
InsyaAllah..

~Ini adalah jadual final exam aku. Perasan tak tarikh yang last skali tuh? Itu pun termasuk dalam final exam aku cuma tarikhnya lari sedikit dan tahunnya belum pasti. Ngahaha~

~Sebelum study, kena pastikan meja study kemas dulu. Baru ada mood nak study kat meja. Kalau tak, ada gak yang study atas katil kang. Hehehe~

~Pastikan juga stok makanan dan minuman cukup ya sebab bila kita study, kita akan rasa lapar. [ini aku la] sebab..sebab..sebab banyak fikir mungkin. Hehehe~

~Pastikan juga ada stok makanan favorite di situ ya seperti Cadbury Hazel Nut Praline! Ngahaha~

~Pastikan juga ada benda yang dapat me'release'kan stress kita bila kita dah start nak stress-stress segala..seperti..seperti..seperti external hdd yang dipenuhi dengan pelbagai lagu dan movie semestinya! Ngahaha~ 

~Buku SAD (Software Architecture and Design) yang baru aku nak baca. Eh, kenapa dah bab 8?Biasalah..aku memang suka study dari bab belakang. Ngahaha~

~Ketebalan segala bab yang perlu aku baca untuk subjek SAD sahaja. Nipis kan? Lalala~

Semoga Allah memberkati segala ilmu yang telah ku pelajari selama ini. Aminnn..
All the best kepada diri sendiri and to all my friends especially 3SCJ!!!

6 comments:

  1. Selamat study utk elyn ..

    psstt masa study tu jgn 'terbang' k .. hehe

    ReplyDelete
  2. tnx rashid!! ^_^
    insyaAllah sy akn cbe utk tidak 'terbang'..hehehe..

    ReplyDelete
  3. last minute study salunye masuk otak haha..
    itulah saya klo nk exam :D
    gudluck beb~!

    ReplyDelete
  4. yeahhh..
    stdy last minit pn mmg dr dlu care sy..
    tp ade yg masuk otak, ade gak yg xmasuk masuk..ngahaha..

    ReplyDelete


up