ADAKAH ANDA SEORANG STALKER?

As'salam kepada semua pembaca..
Entri kali ini aku nak kongsi dengan korang tentang aktiviti seorang stalker.
Tahu tak apa itu stalker?
Kalau tak tahu, sila rujuk Dewan Bahasa dan Pustaka.
Kalau tak jumpa juga, sila rujuk Dewan Serbaguna yep!
Ngahaha..

Kenapa aku buat entri pasal stalker ni?
Adakah aku seorang stalker?
OMG!!! No!!! [Boleh percaya ke?? Ngahaha~]
Actually idea nak buat entri pasal stalker ni tiba-tiba terlintas di fikiran aku ni haa..
So aku pun terus je la taip apa yang aku rasa betul.
Tapi kalau ada part-part yang tak betul, minta maaf la yep!
Sebab saya bukan stalker..jadi saya tak tahu sangat pasal ni..saya tulis ni ikut kata hati perasaan jiwa raga saya je..[Poyo!!!!! Dush 7 kali!!!! Ngahaha~]

Berikut adalah 5 aktiviti stalker yang biasa dilakukan apabila ONLINE :


1) PROFILE. Bila kita buka facebook, 1st profile yang akan dibuka adalah profile dia. Even profile sendiri pun tak sempat nak cek lagi. Kalau ada post / status terbaru di profilenya, akan dibaca dengan teliti. Semua komen yang ada di post tersebut turut akan dibaca sehingga tamat.


2) BLOG. Kalau dia ada blog, blog dia la yang kita tengok dulu sebelum tengok blog-blog orang lain. Nak tengok dia ni update blog ke tidak. Kalau dah update, setiap post dibaca sehinggakan satu word pun tidak tertinggal.


3) IM. IM yang dimaksudkan di sini adalah seperti YM, GTalk, FBChat, Skype, Meebo, MSN, dan yang seangkatan dengannya. 1st name yang dicari adalah nama dia. Nak tengok dia online ke tak. Kalau tak online, sedikit kekecewaan di situ. Tapi kalau dia online, bukan nak tegur pun! Takut agaknya..ngahaha..


4) FRIEND. Kalau ada jantina yang berlainan jenis selalu sangat komen kat dia punya wall fb, kita akan terus buka profile orang tu dan baca semua info pasal orang tu. Kalau orang tu buat private profile, kita tidak akan teragak-agak untuk add as a friend semata-mata nak tahu apa hubungan orang itu dengan dia.


5) PICTURE. Semua gambar dia kita tengok. Dengan siapa dia bergambar. Bila dan di mana gambar itu diambil semuanya kita tahu. Ibarat kita adalah kamera ditangannya. [Poyo gilewrxz!!!]


Haaaaa...amacam?? Masa korang baca ni, mesti ada satu nama yang terlintas di kepala korang kan?? So apa maknanya tu?? Itu maknanya anda adalah seorang stalker!!! Tahniah la yep! Ngahaha~

Hurm..aku sebenarnya nak buat 7 points..
Tapi tak kesampaian sebab idea aku setakat ini sahaja..
Huhuhu..
Kalau korang ada idea lain atau korang pernah di'stalk' oleh stalker atau juga korang pernah jadi stalker, jangan malu-malu jangan segan-segan..sila la share di ruangan komen yep!
Ngehehe..

53 comments:

  1. ahaahahh! tidak sama skali bagiku.. sebab budak zai admire tu, takda apa pun tenet ke fb hape ke.. =__="

    ReplyDelete
  2. aha!
    kirenye zai ni stalker jugak la kan?
    mst slalu stalk dy kt skolah an?
    time rehat tgk dy ade ke x kt kantin, dy beli ape, duduk ngn sp..kan?kan?kan?ngahahaha..

    ReplyDelete
  3. wahahaahha :PPPP syhh, diam!

    ReplyDelete
  4. haha..selamat sy bukan~ hihi

    ReplyDelete
  5. >>syatoza
    kantoiiiiiii!!!!
    repot!repot!
    nasib tak kenal!ngahaha..

    ReplyDelete
  6. >>kenzo
    yela tuh bukan..
    ke tak nak mengaku nih..
    ngahahaha..

    ReplyDelete
  7. haaa...
    anwar faiz kantoi stalker!!!!!
    ngahahaha..

    ReplyDelete
  8. aku seorang stalker yang tegar ha ha ha!

    ReplyDelete
  9. wahhh..
    bagus betul c zul nih..
    terus-terang lagi tuh..
    ngahaha..

    ReplyDelete
  10. (●̮̮̃•̃). (●̮̮̃•̃)
    hehe Fz pun dalam kategori stalker kot. hahahaha

    ReplyDelete
  11. homaigod! homaigod!
    kantoi suda fz..ngahahaha..

    ReplyDelete
  12. aq stalker balak aq punyer fb kot~
    kalo die ade blog msti ari2 aq nk tgok...
    haishh,,

    ReplyDelete
  13. klu stalk balak ko aka abg aku xpe lg..
    jgn stalk mamat lain suda la yep cik bantalijaubusuk..ngahaha..

    ReplyDelete
  14. stalk bf sendiri..mane2 girl yg kte xkenal p gedik nak msg wall bf..mmg nak kena pelangkung la budak tu..tp aci la kan..bf sndiri:p

    ReplyDelete
  15. rasarasanye sde sikit ciri stalker ...OMG!..hmmm nmpakanya aq stalker kecil kecilan..nyway walkin2 baca entri..;p

    ReplyDelete
  16. 6) message
    install greasemonkey, masuk baca semua mesej dlm inbox .

    7) utk recall semua chat yg dia pernah chat. boleh baca semua chat2 dia.

    tp yg ni bukan utk stalker. ni utk angau la. hahaha...

    ReplyDelete
  17. OMG. macam kene kat diri sendir je. huhu. (:

    ReplyDelete
  18. hahaha. STALKER oh STALKER. akukah? haha

    ReplyDelete
  19. yes ! i'm a stalker n i admit it . hahahahas

    ReplyDelete
  20. hukhuk.. salah k jadi stalker? hahaha :D ngeee~

    ReplyDelete
  21. klau stalker awek sendiri tu kes mcm mana plak. tu kira stalker ke? haha

    ReplyDelete
  22. stalker acc sendri ???
    adehhhh

    ReplyDelete
  23. ramai yg jd stalker gf/bf memasing..hik3

    ReplyDelete
  24. Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432! ^_^

    ReplyDelete
  25. >>alexa
    yep!yep!if bf sndri mmg ptt di'stalk'..ngehehe..

    >>2+2=5
    stalker kecil-kecilan yep..hehehe..
    btw, tnx singgah bc n komen..:)

    >>apih
    apihhhh..tau la tgh angau kan..ngahaha..

    ReplyDelete
  26. >>melin
    suke tak?suke tak?ngahaha..

    >>A.D.A.M
    yep!anda la stalker!ngahaha..

    >>nadiya
    omg!omg!btw, tahniah yep!ngahaha..

    ReplyDelete
  27. >>farhana
    tak salah!hahaha..

    >>ezhan
    stalker la jugak tu..tp if awek sendri xpe je..ngehehe..

    >>miss
    stalker dri sndri??homaigod!hahaha..

    ReplyDelete
  28. >>anamizu
    yup!betul tuh!hehehe..

    >>lyn
    kantoi!!!hahaha..

    >>baincardin
    Salam Maal Hijrah!! ^_^

    ReplyDelete
  29. yey! I'm a stalker!!!
    xcept yg few first tuh cm xbtol,hehe

    ReplyDelete
  30. lbey kurang admire jep...
    tp kdg2 tuh de gak yg na menyebok kn diri ngn stalk org 'itu'...

    hihieee


    :))

    ReplyDelete
  31. >>ammar
    hahahaha..
    kamu mmg stalker!!!

    >>cikCEPET
    mula2 admire lame2 stalker..
    keh3...

    ReplyDelete
  32. haha...1 ngan 4 tu macam penah wat je..
    mmg tabiat stalker sume same ke..haha

    ReplyDelete
  33. hahaha..
    agknye same je kot..
    ngahaha..

    ReplyDelete
  34. http://simpleguy91.blogspot.com/

    jom lwat blog sy..ad bnyk info mnrik tntg laki n pmpn...

    ReplyDelete
  35. orite!
    t sy lwt yep!
    tnx hacker!^_^

    ReplyDelete
  36. saya bukan stalker :)

    ReplyDelete
  37. yeke bukan??
    bagus la klu camtuh..keh3..

    ReplyDelete
  38. aku ada semua ciri-ciri tue...ko x mention pn aku tau aku seorg stalker... stalker baik punyerrr!! hahaha XD

    ReplyDelete
  39. hahahaha..
    gle ah gadisses..
    stalker berjaya tuh...
    ngahahaha..

    ReplyDelete
  40. tnx apisz even u wish kt slh post..hehehe..
    psstt..hrp2 semakin tua, semakin matang la fikiran ku..^_^

    ReplyDelete
  41. hahah!! yes!! saya seorang stalker....huk3..syhhh!! jgn bg org tu tau..huhu

    ReplyDelete
  42. sape?sape?cpt kasi tau cni!!!ngahaha..

    ReplyDelete
  43. skrg stalker mcm cendawan tumbuh lepas hujan hahaha

    ReplyDelete
  44. hoho.including me!
    sumeciri2tu mmg ade!
    congraztt

    ReplyDelete
  45. >>cik kia
    tau xpe! cik kia pn sm la tu kan! hahhahaha..

    ReplyDelete
  46. >>ismail
    hahaha..tahniah jugak sbb jd stalker! ngaaaa~

    ReplyDelete
  47. i'm a STALKER!!!

    ngehngehngeh!!!!

    ReplyDelete
  48. wow! tahniah puteri! hahaha..

    ReplyDelete
  49. elyn!!!eyka nk share ni kt blog eyka tau ^^
    nnti eyka crdt kt elyn.leh? ^^

    ReplyDelete


up