RAHSIA WARNA KEGEMARAN WANITA (TENTANG CINTA)

Setiap orang mempunyai warna kegemaran masing-masing.
Warna kegemaran aku adalah merah.
Walaupun korang tak tanya, tapi aku tetap nak bagitahu. 
Ngahaha~

Berikut adalah senarai warna kegemaran : 

MERAH
~Berani, emosional, tegas, tamak, tahan melarat, dan suka bersenang-senang.

HITAM
~Suka menyindiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati, dan cepat tersinggung.

PUTIH
~Bersih fikirannya [tidak banyak prasangka], berkata benar, jujur, rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong, dan hidup bertawakal.

BIRU
~Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cepat memberi maaf, dan tegas.

HIJAU
~Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

UNGU
~Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak, agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KUNING
~Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

COKLAT
~Kaya dengan sifat keibuan, suka merendah diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah berasa was-was, dan takut buat salah.

KELABU
~Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka berkorban peranan, cerdas, dan bijak.

Credit to cintadearhaniey

AI TOMINAGA BERPACARAN DENGAN KIRIYA KAZUAKI?

As'salam semua..
Post kali ini nak cerita pasal Tominaga pula.
Kenal tak siapa Tominaga?
Tominaga merupakan seorang model dan juga pelakon.
Kalau nak tahu lebih lanjut tentang beliau, boleh KLIK SINI.

Siapa pula Kiriya Kazuaki?
Beliau merupakan bekas suami Utada Hikaru.

Utada Hikaru tu siapa pula?
Tak kan tak kenal Utada Hikaru kot? nguhuhu..
Beliau merupakan penyanyi, penulis lirik dan juga produser.
Nak tahu lebih lanjut tentang beliau, boleh KLIK SINI.

Bagi aku ok je kalau Tominaga ni berpacaran dengan Kiriya Kazuaki.
Sebab masing-masing janda dan duda.
So apa ada hal kan..ngehehe..

SEKALI KETAWA TERUS TAK BOLEH STOP

Memang kuat gelak r dorang ni..
Aku pun tergelak tengok dorang gelak..
Tapi aku boleh stop la kan..ngahaha~

ZIZAN FINAL RAJA LAWAK 1

Khas untuk peminat zizan..
Nak ikut ke cara hormat mak mentua tu?
Terbaek kan? Ngahaha..

JOHAN ft ZIZAN - MANTERA BERADU

Kelakar habis..hahahahaha!
Orang lap kereta, dia lap lantai..
hampeh tul zizan..hahaha..

LAWAK JOHAN JADI DR FADZILAH KAMSAH, CHEF WAN, ERIC

Lawak ni paling aku suka ah!
Banyak kali tengok pun xpe..hahaha..
Ustaz fadilah kamtumi ye!
Ting tang ting tang alexander..
Rumah tu sangat cantik pun..
Hahahahaha..serius kelakar!

LAWAK ZIZAN KUTUK MAT SALLEH

Jangan sangka mat salleh tak pandai cakap melayu yaw! ngahaha~

LAWAKING SALAH BAPAK

Ngahaha..sengal la!!!
Tengok video ni tiba-tiba teringat Hari Raya lak an..keh3..

LAWAK NO PORK

Macam-macam la..ngahaha..

LAWAK YANG AGAK MENYAKITKAN

Tengok video ini cukup untuk hilangkan kebosanan aku pada petang ini.
Paling aku suka part last sekali.
Ngahaha~
So sila tengok sampai habis yep!
Enjoy! ^_^

PASANGAN GAY PALING CUTE & SEXY

Sesiapa yang pernah tengok cerita Between Love & Goodbye
mesti tahu cerita ni cerita gay kan.
pasangan gay : Simon Miller & Justin Tensen.
haa..sesiapa yang tak tahu tu mesti tanya uncle Google jap lagi kan?
ngahaha~


Aku nasihatkan, jangan la tengok cerita ni.
aku pun tak sengaja tertengok cerita ni hari tu.
lepas aku tengok aku delete terus ok!
sebab aku takut kalau2 parents aku pulak yang tengok kang!
ngahaha~


segala aksi2 gay ditunjukkan tanpa tapis!
bodo betul.
tapi aku suka gila lagu2 dalam cerita ni.
habis semua aku download!
ngahaha~


tapi serius gay tu memang cute gila. [kalau korang tak rasa dia cute, itu korang punya pasal la kan!]
oh adakah aku suka lelaki gay??
wtf?!
ngahaha~


ok lah..
motif sebenar aku tulis post ni sebab nak tulis wtf je.
ngahaha~


orait! daaa~

GIVE ME A CHANCE TO CHANGE

As'salam..
hari ni aku nak post pasal satu perkara je.
iaitu pasal diri aku.
member2 yang rapat dengan aku tahu la perangai aku macam mana.
tapi buat member2 yang tak berapa nak kenal aku mungkin akan salah tafsir dengan perangai aku.


sometimes aku rasa aku ni hipokrit gak.
ye memang hipokrit.
kat UTM perangai aku lain.
kat rumah perangai aku lain.
kat luar perangai aku lain.
kira perangai aku ni berubah mengikut tempat r.


so kalau ada orang yang memahami perangai2 aku ni, 
kau memang TERBAEK la kan.
lagi satu, dulu aku pernah post kata nak berubah segala an.
tapi aku berjaya buat masa aku kat UTM je.
bila aku balik rumah, semua perubahan tu hancur.


korang boleh cakap apa je yang korang nak cakap.
aku kisah apa.
korang tak berada kat tempat aku jadi korang tak kan pernah tahu apa yang aku lalui.


right now aku cuma nak elakkan satu benda je daripada berlaku lagi.
yang lain2 tu akan ku cuba ubah sikit demi sikit.
tak kan aku nak berubah dalam masa 8 hari kot.
8 bulan pun belum tentu confirm berubah sepenuhnya.
Malik Noor pun ambil masa 8 tahun untuk berubah sepenuhnya.
aku tak de la kata nak ikut masa Malik Noor kan.
tapi aku nak tunjukkan pada korang yang perubahan tu memerlukan masa yang agak lama.


bagi korang yang ada family yang alim,
yang tak pernah benarkan korang keluar laki perempuan sama2,
orang datang rumah pun pakai tudung,
nak sidai kain kat luar rumah pun pakai tudung,
saudara-mara datang rumah pun pakai tudung,
apatah lagi kalau keluar jalan2 kan.
korang memang beruntung sebab dah dilatih macam tu sejak kecil lagi.
korang tak banyak terpengaruh dengan gejala sosial kat luar sana.
tapi tak semua family alim, anaknya alim kan.


kalau aku nak jadi macam korang,
aku memang totally kena berubah.
sebab secara jujurnya,
aku selalu je keluar laki perempuan sama2,
tak pernah pakai tudung bila orang datang rumah,
tak pernah pakai tudung bila pergi sidai kain kat luar rumah,
tak pernah pakai tudung bila saudara-mara datang,
and kalau keluar pulak, kejap pakai kejap tak.
tapi jahat ke aku kalau tak pakai tudung ek?


aku tahu mesti ada yang kata,
tutup aurat tu wajib and bla bla bla..
ye aku tahu itu semua.
tak payah bagitahu pun aku memang dah tahu.
aku tahu aku salah.
kadang2 aku leka dalam masa aku berubah.
yela..setan ada di mana2.
iman aku pun lebih nipis daripada kulit bawang.
and kalau de ranking orang yang paling banyak buat dosa,
mungkin aku antara yang top ranking.


don't judge me if u don't even know me.
people makes mistake here and there.
so give me a chance to change ok.

JATUH CINTA!

haaaaa...terkejut tak? terkejut tak?
kalau tak terkejut, buat-buat la terkejut..
ngahaha~


saya Nor Dzailin binti Dzulkaflie, dengan ini mengakui telah jatuh cinta!
yay! [sambil nyanyi lagu jatuh cinta lagi]
tapi jatuh cinta dengan siapa?
oh salah soalan  tuh!
bukan dengan siapa, tapi apa!
ngahaha~


aku sebenarnya telah jatuh cinta dengan TUMBLR!
binatang apa pulak tumblr tuh?!
kalau nak tahu, tumblr adalah sejenis binatang berkaki 7!
tolong la..tolong jangan percaya sebab aku memang menipu!
ngahaha~


bagi aku, tumblr macam blogspot jugak..
cuma lagi senang dari blogspot.
sebab kita boleh reblog atau like je post orang lain.
post2 tu biasanya terdiri daripada quote, picture, video, dll..


apa yang menariknya tumblr ni??
dengan satu gambar sahaja boleh menceritakan segalanya..
ye memang dalam blogspot pun kita boleh letak gambar2 yang menceritakan segala-galanya..
tapi orang lain tak boleh nak reblog kita punya gambar2 tu..
bagi aku blogspot punya post lebih kepada peribadi la..
"eh2, post dia ni sama macam aku la.copycat dari blog aku ke hape mamat nih!" [ini contoh je..ngahaha~]


tapi tumblr lain..
"aku lebih suka kalau kau reblog segala macam post aku tu" [sangat baik hati kan?ngahaha~]


haa..nampak tak perbezaan blog dengan tumblr?
aku suka ber'tumblr' bila dah kekeringan idea nak update blog..
tu kegunaan tumblr aku sebenarnya!!! ngahaha~


anyway, any bloggers yang ada tumblr, do add me ya : redblackwhite77
and special thanks to fadhilah kasmin, najmuddin nasir dan adlie musa yang bagi semangat korang kat aku untuk terus bertumblr..ngahaha~

BILA MOKTAM NAK DIAMBIL OLEH TUANNYA?


hohoho~
1st of all, moktam tu adalah gabungan mok dan tam [nama kucing]
aku dapat word moktam ni from adee yang komen post Adakah Aku Pencinta Kucing?
bila la agaknya si mok dan si tam tu nak diambil oleh tuannya?
serius aku da tak tahan ni.
aku da tak tahan bau kucing dalam rumah.
mesti la bau kucing, tak kan bau burung lak an.
btw, burung ada bau ke?

korang punya tuan ni tak reti-reti nak balik seremban ke ha?
hamboih..kalau member kahwin, sanggup 2 minggu ambil cuti.
nyampah aku.
serius menyampah!
bila aku mesej, tak nak dibalasnya.
da 5 hari tak dapat contact tuan kau moktam.
tapi tak pe la..
bukannya aku rasa rindu sangat pun..[mampos aku kalau dia baca post aku ni]
berterus-terang tak aku?

hopefully esok tuan korang ambil la korang.
lagipun aku kesian gila kat korang bila dijaga oleh kami [aku dan family]
korang bukannya bebas berlari sana sini dalam rumah pun.
asik duduk je dalam sangkar.
cuma dapat keluar sangkar bila nak bagi korang buang apa yang patut je.
pastu bila da buang apa yang patut dalam bilik air, baru korang cari peluang untuk terus berlari-lari dalam rumah ni.
tapi percentage untuk korang berjaya melepaskan diri adalah 40%.
kesian korang kan?

tapi aku tak tahu la kan kalau korang dah diambil tuan korang nanti, aku rindu kat korang ke tak.
ala..kalau aku rindu pun, aku pergi la rumah tuan korang nanti.
bukannya jauh pun..
jalan kaki pun da sampai..

entah-entah si mok dengan si tam ni pun da menyampah tengok muka aku agaknya.
aku asik bercakap dengan korang je tapi sepatah haram pun korang tak paham kan.
mesti korang kata aku ni gila kan sebab suka cakap sorang-sorang 
[cakap dengan kucing umpama cakap sorang-sorang bagi aku sebab tak de respon yang aku dapat]

AGAIN..TAGGED BY AMMAR

1. Pernah tak anda rasa anda hot ?
~ rasa hot bila cuaca panas..ngahaha~

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
3. Cerita pasal wallpaper tersebut.
~ gambar ini masa 2nd year. Diambil masa kami lepak2 kat tasik UTM sampai pukul 3am lebih baru balik. Siap makan roti canai dengan bertemankan bunyi 2 gitar. Aku rindu saat ini weh!

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
~ cuti sem lepas kowt..dah lama aku tak makan pizza ni..hohoho~


5. Lagu paling terbaru anda dengar? 

~ Cinta Kita by Teuku Wisnu ft Shireen Sungkar [lagu ni dah lama tapi aku je yang baru dengar..ngahaha~]

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~ mendengar lagu Cinta Kita

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
~ elyn, lin, dzai, kakcik..


8. Tag lagi 5 orang.

9. Siapakah orang no. 1 kepada anda?
~ rakan blogger

10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
~ kamu sgt sweet!

11. No 3 ada hubungan dengan siapa?
~ ada hubungan sesama manusia

12. Bagaimana pula dengan no.2 ?
~ juga rakan blogger 

13. Kata-kata cinta untuk orang no.4
~ kata-kata cinta?aina, i love you! [even kte tidak mengenali..ngahaha~]

14. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang anda tag.
~ mereka semua suka menaip
~ mereka adalah blogger sejati
~ kebanyakannya adalah nuffnanger
~ mereka mempunyai bog yang sangat menarik
~ mereka semua sangat terbaek!

TAGGED BY AYIE

1st of all, sorry sangat2 kepada ayie sebab lambat wat tag ni..ari tu bz sket..hehehe..
beikut adalah sesi soal jawab tag :


[1] 3 Names in your inbox cellphone
~Celcom no : eppy, ejat, nora
~Maxis no : along, mom, khairul ikhwan

[2] Your main ringtone?

~Celcom no : Wali Band - Baik-baik Sayang
~Maxis no : Justin Bieber ft Sean Kingston - Eenie Meenie

[3] What U did at 12 last night?
~online facebook..

[4] Who was the last person U went out with? Where?
~akak, adeq n abang ipar. keluar pergi Alam Sentral..

[5] The color of T-shirt you're wearing now?
~putih..

[6] The last thing you did?
~berbalas komen di facebook..

[7] 3 of your everyday favourite items?

~laptop
~broadband
~external hardisk

[8] The color of your bedroom
~kuning [even aku kurang menyukai warna kuning, tapi warna bilik tetap warna kuning]

[9] How much money in your wallet now?
~RM200++ [200 tu duit abang aku..aku punya yang plus2 tu je..huhu]

[10] Your favourite song?
~semua lagu yang best semua jadi favourite aku.ngahaha..

[11] What will you do next wekend?
~turun shah alam lagi kot..but still in planning..

[12] When was the last time U saw Ur Mum?
~hurmm..tengah update blog ni pun my mum ada skali ni haa..ngahaha..

[13] Where is she now?
~with me at living room..

[14] When was the last time you talked to your parents?
~just now..

[15] Who is the last person that texted U?
~kalau kat no celcom, eppy..kalau kat no maxis, akak aku..

[16] Where did U have your dinner last night?
~kat rumah je..

[17] The last suprise you got?
~banyak sangat..sampai tak tau mana satu yang last..ngahaha..

[18] Last thing U borrowed from ur friends?
~troli ainun.aku pinjam masa hari terakhir aku kat UTM untuk bawak kotak buku yang sangat berat tu.btw tnx ainun!

[19] Who is ur BF/GF or husband/wife
~hurm..aku rasa dah takde dah skang ni.serius!!!

[20] What do you feel now?
~suka.sebab masih ada banyak soalan yang perlu aku jawab.

[21] Wanna share with who?
~sharing with all bloggers out there..

[22] Who knows ur secret?
~hurm..somebody who can be trusted..

[23] They keep ur secret?
~wallahualam..hopefully they can keep it..

[24] Are you angry with someone?
~tak marah..geram je..

[25] What do you order at McD?
~selalu order 
Spicy Chicken McDeluxe and Cornetto McFlurry..

[26] The last time you felt so sad?
~tak ingat sebab sejak cuti ni takde pulak aku rasa sedih..ngahaha..

[27] What is your wish for tomorrow?
~tomorrow never dies..itu la wish aku.ngahaha..

[28] Who will U tag next?

~ammar
~rahim

up