1ST DAY INDUSTRIAL TRAINING

Assalamualaikum semua..
Entri kali ini nak story mory sikit pasal 1st day aku start industrial training atau dalam bahasa melayu latihan industri (LI) iaitu pada 3 Januari 2011. Aku LI di Menara Mesiniaga Berhad (MSB) di Subang Jaya.


Semalam aku tidur awal kot. Pukul 12 lebih dah baring atas katil. Tapi macam biasa la..aku tak dapat nak tidur lena sebab boleh dikatakan setiap 1 jam aku terjaga dari tidur..Hampeh tul..Nervous kot fikir pasal LI..HAHA!


So sampai je aku kat MSB dalam pukul 7.30am. Awal gila ok! Nasib baik aku masuk je dalam bangunan tu, tengok-tengok dah ada seorang girl duduk situ. So boleh r buat member sementara tunggu person yang incharge kami semua ni. Huhuhu..
Dalam pukul 8.30am, baru PIC sampai..then beliau suruh kitorang masuk dalam Auditorium..


Aku terkejut sebenarnya..sebab ingatkan yang LI kat MSB ni cuma kami 5 orang je..(aku, ejat, fadh, dila, kak sya). Alik-alik aku tengok list name tadi ada 25 orang..pergh..then abang tu cakap next week ada lagi 10 orang yang datang..so total 35..omg..ramai gila la kan..huhuhu..
Tapi best gak ramai-ramai ni..boleh kenal-kenal dengan dorang semua kan..ngahaha..


Actually aku kena tidur awal malam ni..sebab esok pagi dah kena onsite kat UM..memang best la kan awal-awal masuk dah kena onsite..itu yang aku suka tu..ngahaha..
So esok nak update entri pasal apa yang berlaku di UM pula..tak sabar nih! ngahaha..


Ok la..mau tidur dulu..kang bangun lewat pula esok pagi..huhuhu..
Tata..nunyte..Assalamualaikum..^_^

6 comments:

  1. nnt kimsalam kat fadh! suh die ready duet blanje aku awal2.. haha

    ReplyDelete
  2. student UM?
    same same..amek course ape ? =p

    ReplyDelete
  3. ecehhh~gi LI gitu..ngeh3 ^__^
    rajin2 ye bkerja.gaji nnti leh banjer eyka =P

    ReplyDelete
  4. >>adlie
    orait! t aku sampaikan! HAHA!

    ReplyDelete
  5. >>nas
    eh sy bkn stdnt UM..
    tp sy stdnt UTM Skudai..
    cume td ade buat keje skit kt UM..hehe..

    ReplyDelete
  6. >>eyka
    boleh..xde hal la..tp kne tunggu eyka blnje elyn dlu la..ngahahaha..

    ReplyDelete


up