AKU SEORANG COMPUTER PROGRAMMER

by - January 18, 2011

Assalamualaikum semua..
Start esok aku dah jadi seorang Computer Programmer.
Ceht! Bajet la Dzailin! HAHA! LOL~
Betul ape..sila percaya! HAHA!


Programmer yang akan menghadap laptop 24/7 sehingga menambahkan lagi power mata aku yang memang dah sedia ada power. LOL~
OMG..OMG..kepala akan bertambah pening..
Tapi tak apa..itu semua kan ilmu..^_^


Actually semalam aku dah dapat projek.
Projek pasal Knowledge-Based System.
Kalau tak tahu, sila Google yep! ^_^
Projek ini hanya melibatkan aku dan Adila Firdaus sahaja.
Projek ini under Kak Ekin.
Tapi Kak Ekin tak dapat nak tolong kami apa-apa sebab dia sendiri pun dah tak ingat apa-apa tentang programming.
So dia serahkan 100% kepada kami untuk siapkan projek ini.
Sistem ini akan digunakan oleh Project Manager dan segala macam Manager lagi la di Mesiniaga ni pada akhir bulan Mac ni.
Risau jugak aku kalau sistem ni tak dapat disiapkan dalam jangka masa yang telah ditetapkan. Huhuhu..
Disebabkan Kak Ekin tak kisah kami nak guna language apa, so kami decide nak guna C# je.
At least boleh memantapkan C# aku sebab PSM aku pun aku decide nak guna language ni. Ngahaha..

Ok la. Aku nak stop typing dulu sebab aku nak sambung buat PSM.
Sila doakan aku dan Adila dapat menyiapkan projek kami ini dengan sebaik mungkin yep! ^_^
Bubbye!!! 

You May Also Like

21 7 Comments

  1. wah computer programmer!i loikeee
    programming language memang best!hehe

    ReplyDelete
  2. >>anne
    bile dpt buat best la..bile tak dpt buat?aigoooo~ HAHA!

    ReplyDelete
  3. guna C#?
    pergh..hebat..
    asal x guna ASP.Net + C#?
    xyah nk explore banyak sangat

    ReplyDelete
  4. gudluck...
    saya pon amek programming, tp dah lupe terus..
    hukhuk

    ReplyDelete
  5. >>kak chaied
    skali la dgn ASP.net tuh..hehehe..^_^

    ReplyDelete
  6. rajin thap dewa mu wat psm..hahaha..btw gudluck :p

    ReplyDelete
  7. gud luck syg! ^^
    hope tak bertmbah power mata tuh.ngeh3 ^___^
    [psttt..i'm a web designer.24/7 ngadap lappy.mata da naek juling.hahaha!] =P

    ReplyDelete
  8. wahhh..web designer?u gne lang ape yep? :)

    ReplyDelete
  9. semoga dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  10. cik XX + XY ni taw menggunakan visual basic + microsoft access x?
    untuk membina satu database.. saya sedang menjalankan satu final projek. sy langsung x mempelajarinye. kalau dapat bantuan ikhlas dari cik XX + XY ni beruntung sgat kan..hehe

    ReplyDelete
  11. >>fauzi
    xyah la pgl sy cik xx+xy..pgl elyn cukup..hehe..
    sy tau gne visual basic..
    tp sy xprnh gne ms access s a db..
    sy slalu gne mysql je s a db..huhu..

    ReplyDelete
  12. waaa...

    semoga segalanya berjalan lancar~!!

    ReplyDelete
  13. >>missSenget
    aminnn...tnx dear!^_^

    ReplyDelete
  14. elyn ea.. hehe..
    oo pkai sql lebih senang kew?
    leh x ajarkan? bg emel leh??
    contact kat cne...

    ReplyDelete
  15. biase gne sql..
    t elyn bg email k..:)

    ReplyDelete
  16. hahha...hari tuh my lec suh wat program..bg lam mase 3 hari..berpinau mate den dok wat..:)

    ReplyDelete