COUPLE EKSPRESS

by - January 11, 2011

Assalamualaikum semua..
Entri kali ini aku nak cerita sikit pasal couple ekspress.
Tahu tak apa itu couple ekspress?
Bagi aku, couple ekspress ni macam ni.
Kau single. Then kau rasa lonely gila. Then kau cari girl / boy secepat mungkin untuk hilangkan rasa lonely kau tu. Sebab maybe kau tak pernah rasa lonely pun before this.

Tapi kau tahu tak apa akibatnya? Mesti kau tak tahu kan? Sebab tu kau buat. Atau kau mungkin tahu tapi buat-buat tak tahu sebab kau suka kan? HAHA!
Akibatnya kau akan rasa cepat bosan dengan orang tu. Sebab kau tak pernah ada rasa sayang or cinta pun kat orang tu. Kau couple dengan dia semata-mata nak hilangkan rasa lonely kau je. 
Pendapat aku terhadap orang seperti ini adalah SANGAT KEJAM!

Kesimpulannya, jangan mudah kita declare dengan someone. Makesure dia betul-betul sayang dan cintakan kita, baru kita declare. Lagi bagus couple dengan someone yang menjanjikan perkahwinan. Tapi jangan cakap je nak kahwin, last-last hampeh!

Even ada yang cakap couple itu HARAM, tapi aku percaya yang membuatkan couple itu haram adalah kalau kita buat benda yang salah. Kalau kita pandai jaga hubungan dan batas-batas, bagus la kan. 

Ok. Aku memang pandai cakap and tulis je. Tapi tak pandai buat. HAHA!
Doakan semoga Dzailin Dzulkaflie berubah yep! ^_^

You May Also Like

18 7 Comments

  1. firstly sebab dia desparate kot, and die memang kejam.! heartless, tak pikir ke bile dia yang kene suatu hari kelak.?

    selalu jumpe manusian macam ni.! HAHA., biasanya aku jumpe orang yang pasan cantik, mesti tak boleh kalau tak de couple.! macam ******* je.! HIHI.!

    ReplyDelete
  2. >>izbeta
    yep! dy memang desperate! nasib baik aku tak pernah kena lagi dgn org camtu..HAHA! tp kesian dowh sape yang pernah kena macam ni..huhu..

    ReplyDelete
  3. haha, tapi tu aku musykil sebab couple express ni lah yang jadi budaya cinta zaman sekarang.! aish.! semua kes desparate kah ni.? HAHA

    ReplyDelete
  4. HAHA!mungkin dah jadi hobi dy ble clash..HAHA!

    ReplyDelete
  5. salam....nak bg pandangan....bukan tendangan.......

    couple xpress.....silap langkah ank xpress...

    yang penting..jadilah couple yang bijak brfikir k...selamat beramal....renung2kan..

    ReplyDelete
  6. >>abad
    tnx yaw bg pndgn! ^_^
    yup! u rite! couple epress boleh jd dpt ank xpress..omg..omg..jauhkan la benda2 mcm ni drp ak n kwn2 blogger ku..aminnn..

    ReplyDelete
  7. betol3..cik ana pun sokong kalo couple pndai jage tatasusila,insyaallah tak tergelincir

    ReplyDelete
  8. >>anamizu
    yup!insyaAllah segalanya akan berjalan dgn baik klu pndi jge batas semua..:)

    ReplyDelete
  9. emmmm alamak...mcm terkena batang hidung sendirik...takmo2 jgn couple express sian nanti dua2 pihak sengsara sorang sebab kecewa sorg lagi sebab kesiankan yg sorg lagi....adeehhh ape aku ckp ni Whateva!

    ReplyDelete
  10. lol, walaupon ade keseriusan cik abad tu memberi pandangan, tapi ayat dia buat aku rasa nak gelak.! simple je.! aduhh, asal aku terlencong komen pasal ayat pulak ni.! harap maaf tuan blogger.!

    ReplyDelete
  11. >>idayu
    sorry dear if u terase!n3 ni xde niat pn nk bg sape2 terase..huhuhu..
    btw, ayt u mmg wt kepale i pening 7 saat jap.HAHA!

    ReplyDelete
  12. >>izbeta
    HAHA!aku pn dah tergelak gak td..tak terpikir plak pasal ank xpress..hehe..tp ape cik abad ckp tu mmg btl..:)

    ReplyDelete
  13. org camtu adalah playboy n playgirl. sib baik aku x camtu.. hoho.. skrg masih lg happy lg ngn single.. yeah..!!

    ReplyDelete
  14. >>acul
    lebih kurang player r..bgs la klu acul tak camtu..HAHA!

    ReplyDelete
  15. >>hannan
    betul betul betul! ^_^

    ReplyDelete
  16. yup.. kenkadang memng rase nak tergelak je kalu jumpe jenis2 camne.. hehehe...

    ReplyDelete
  17. >>jalanjatuh
    tau xpe..hehe..^_^

    ReplyDelete