STATUS : SINGLE

Assalamualaikum semua..
Entri kali ini nak cakap pasal status.
Bukan status kaya atau miskin.
Tapi status diri sama ada single atau sudah berpunya. 

Kalau siapa yang friend dengan aku kat FB, mungkin perasan bila aku tukar status dari "in a relationship" to "single".
Actually aku memang sentiasa single..tak pernah double or triple pun..Ngahaha..


Actually single is simple.
Tak perlu nak jaga hati dan perasaan orang lain.
Orang lain yang aku maksudkan ni adalah couple kita la.
But im not saying that couple is trouble.
Couple memang best tapi memerlukan komitmen dalam sesuatu perhubungan.
Kalau setakat couple main-main, tak serius, baik tak payah couple. Buang masa je. Lebih baik gunakan masa yang ada tu untuk mencari seseorang yang boleh kita jadikan pasangan hidup kita untuk selamanya.

Tapi tu la..jodoh pertemuan, ajal maut, semuanya di tangan Tuhan. 
Kalau rasa-rasa he/she is the perfect one for you, berdoa la kepada Allah.
Kalau kita tak dapat orang yang kita nak, redha je..
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..
Dia telah merancang sesuatu yang lebih baik untuk kita..

31 comments:

  1. saya sokong 100%

    single is simple... couple is trouble!!!

    ReplyDelete
  2. wah..single?..ada chance ni..hahahah..

    ReplyDelete
  3. well.. it depend on individuals la :)

    ReplyDelete
  4. gotta ask ourselves how we want it. :)

    ReplyDelete
  5. sebenarnye..
    saya suka mengingatkan diri saya sendiri..
    kegembiraan itu kita sendiri yg ciptakan..
    kalau kita merasakan single itu menyeronokkan dan menggembirakan..
    menjadi single itu adalah terbaik.
    kalau kita sangka dengann bercouple tu adalah yang terbaik.. kita harus tabah harungi semua cabaran..

    ada masa kalau hidup tiada cabaran.. tak seronok juga.. namun kalau terlalu byk cabaran.. buat kita rasa tak seronok jugak..

    semuanya ada pada hati kita.. kalau sudah jumpa yg terbaik.. terimalah.. itu sudah ketentuan unutk kita..

    jika tidak.. single pun boleh seronok jugak.. kerana kita boleh bergembira secara bebas tanpa ada bebanan komitmen..

    persoalannya kan??
    nape penulis ni bincang tajuk ni..
    dah ada orang ngorat ek?? hahaha.. gurau je k?

    ReplyDelete
  6. single means freedom...
    hehehhee..... cple wat rmas jek...;p

    ReplyDelete
  7. single??
    ehem2...nak try ngorat leh ;p
    wakakakaka

    ReplyDelete
  8. nice entry.. betul la tu,..
    kalau dah kapel ni, banyak nak kene jage, hati, dll. Nak kene jage pergaulan lagi ngan member lain jantina.
    Dalam istilah barat, couple sendiri bermaksud sex= zina. X perlu kite contohi diorang, just rilex. Usehe sikit dan tunggu hasil dy.

    ReplyDelete
  9. >>puteri-katek
    tnx awin sbb sokong! ^_^

    ReplyDelete
  10. >>maldinifaridkamil
    ceht! HAHA!

    ReplyDelete
  11. >>ken
    yup!dats rite! ^_^

    ReplyDelete
  12. dzai..mu bolok sokmo..ak xcaye mu singe..hahahaha..dzai tipuuu..hahaha

    ReplyDelete
  13. >>maria
    yeah..u right dear..^_^

    ReplyDelete
  14. >>ikhram
    wow! i like ur explanation bro! ^_^
    actly, saje je nk post psl ni..hehehe..

    ReplyDelete
  15. >>umie
    mmg pn..wt rimas je..huhu..

    ReplyDelete
  16. >>layanzz
    try la klu boleh..ngahaha..

    ReplyDelete
  17. >>aizat
    aah kan..
    sepatutnya x ade istilah couple dlm islam..huhu..

    ReplyDelete
  18. >>aming
    siot la mu ni..HAHA!

    ReplyDelete
  19. salam kenal:)

    single mingle,kapel trebel he3... susah kapel2 ni... dah jumpe yang berkenan di hati pinang je terus...

    ReplyDelete
  20. >>republik n9
    salam kenal juge..:)

    yep! klu da bekenan, msk je meminang trs..tp klu laki leh r wt gitu..
    klu pmpn cmne plak?huhuhu..

    ReplyDelete
  21. yeah! single is cool~ :P

    ReplyDelete
  22. yela tu zai ni..tak caye lah zai ckp gini..HAHA!

    ReplyDelete
  23. ye jek ko single.
    berpura-pura neh.
    tak baik menipu.
    hahaha.

    single memanglah best.
    tapi tak semestinya kalau kite single kite tak payah jage hati org.
    kapel salah kalau niat nak maen-maen sahaje.
    kalau kapel dengan niat sehingga menjadi pasangan suami isteri, bagoslah.
    dulu aku pon rase single adelah freedom dan lebih baik.
    tapi sekarang aku rase bile kite ade seseorang bersama kite, seseorang yang mengambil berat tentang kite, kite akan rase lebih baik sebab kekadang kite rase nak kongsi cerite dengan die.
    ini just pendapat aku.
    tak kate pon pihak mane-mane salah.
    tapi, yang pastinya cinta kepada Allah S.W.T adalah yang terbaek dan kekal abadi.
    anyway, nice post.
    =)

    ReplyDelete
  24. >>syaza
    firstly, aku nak gelak dulu.HAHAHAHA!
    mentang2 dah jumpa cinta sejati skang ni..bahagia la ko ek..tak sbr nk tgu g kenduri khwn ko ni..hikhikhik..

    btw, tnx dear 4 ur great point..dats really true..semoga aku dapat berkongsi kebahagiaan dunia akhirat bersama dgn yg tersayang..^_^

    ReplyDelete
  25. haha.
    kuang asam kau!
    tahu ah ko lagi jiwang dari aku.
    bahaha.
    insyaAllah akan bahagie.
    aku doakan. =)

    ReplyDelete
  26. HAHAHA!btw, ak lg jiwang dr ko ke??itu satu pujian ke ape??HAHAHA!
    tnx babe!ak pn doakan ko semoga berkekalan dgn c jntg hati hingga akhir hayat!^_^

    ReplyDelete
  27. I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

    ReplyDelete


up