Kisah Benar : Kisah Seram Villa Nabila

Assalamualaikum semua..
Kali ini Elyn nak buat entri pasal Villa Nabilla.
Orang-orang JB mesti dah tahu pasal villa ni kan?
Dari apa yang Elyn baca, villa ini diberi nama Villa Nabilla sebab nama owner villa ni Nabilla.
Nabilla ni merupakan anak tunggal dari sebuah keluarga yang kaya-raya.
Tapi sayangnya dia dibunuh dan disimenkan di dinding rumah tersebut.
Siapa yang melakukan perbuatan tersebut?
Haaa..yang ni menimbulkan banyak persoalan.
Ada yang kata amah dia yang bunuh si Nabilla tu..ada yang kata mak tirinya bunuh..ada yang kata perompak masuk rumah tu then bunuh dorang satu family..
Haishh..banyak sangat versionnya sampai tak tahu yang mana satu betul..
Kalau ada saudara-mara Nabilla yang baca entri ni, sila la cerita hal yang sebenar berlaku di villa tersebut kerana ramai yang keliru dengan apa yang mereka baca di forum-forum. Huhuhu~

Berikut adalah antara gambar-gambar Villa Nabilla.
Photo credit to Mr H.






Plan Elyn nak pergi usha-usha villa ni. Orang kata villa ni nampak buruk bila siang tapi nampak cantik bila malam. Tapi kita tak tahu sejauh mana kebenarannya kan. Huhuhu~

Elyn ada terbaca yang Mr H nak buat ekspedisi ke villa ni. 
Dan Tengku Faiz ada berpesan :

"..and just to remind u..
if nak pergi villa tu,seeloknya pergi number genap..
and jangan ada yg tinggal dlm kereta..
if nak tinggal juga,biar berteman..genap juga..
bukan apa..takut ada benda tak elok jadi..
and dia ada 3 villa kat situ..
yang first okay..second okay.. second tu la villa nabilla..
and yg third,rumah professor..tp agak dalam juga..
jgn terlalu berani..byk kes yang dapat masuk,tp tak jumpa jalan keluar.."


Note : Agak-agaknya ada tak orang yang buat wedding photoshoot dia kat sini? Ngahaha~

22 comments:

  1. zai...mcm best...kt mna ni weh??

    ReplyDelete
  2. kt depan pantai lido..yok weh g sane..hahaha..

    ReplyDelete
  3. apsal aku terketar2 skrg? pegi pg dah ar weyh~ huhuh

    btw, ade sesape x wat wedding shoot ye? lempang2 mawu? hahaha

    ReplyDelete
  4. @ezareena
    argh ko..bace pn nk terketar..pelik ngat dah tu..haha..
    pegi pagi or siang r..jgn r mlm..ak pn xbrani g mlm..huhu..
    sape yg wt wedding shoot kt cni mmg ak salute r..hahaha..

    ReplyDelete


  5. dzai, ak org first yg akan wat wedding shoot kat situ.. =D

    plus, ak mmg nk pegi jugak~ =D

    ReplyDelete
  6. @zalikha
    klu ak yg kahwin dlu, ak la yg wt dlu wedding shoot kt situ..ngahaha..
    nanti kte g terjah sm2 k..hehe..

    ReplyDelete
  7. nilah manusia..takde penyakit pi cari penyakit...jin ni pon tau tak kacao org klau tak diseru...kita yang lemah ni berani nak kacau tempat dorg...aduih...walau nak tengok pon bagi dorg dikira menceroboh...i think la...

    ReplyDelete
  8. ha, blog Mr. H tu lah yg sy cari. xingat blog die. eh, tp die x update pn lg pasal vila tu?

    ReplyDelete
  9. @insan
    ni bkn nk cari penyakit nmnye..
    ni nk cri pengalaman baru..
    selagi hidup ni la kte kne explore mcm2..

    ReplyDelete
  10. @shaliza
    aah..dy xupdate lg psl villa tu..
    myb dy lmbt wt ekspidisi tu kot..huhuhu..

    ReplyDelete
  11. haha.
    aku dah bace ah weh blog MR H tuh.
    haha.
    banyak kot ekspedisi die nak buat.
    semua nye yg seram.
    jom ah join dorang.

    ReplyDelete
  12. @syaza
    aah..sgt byk ekspedisi dy..
    terase utk join mereka..
    tp free kah kte?? ngahahaha..

    ReplyDelete
  13. ko ni ptut jdi wartawan la...

    ReplyDelete
  14. wartawan? omg..di luar bidang ak la weh..ngahaha..

    ReplyDelete
  15. takde ape kot kat situ..
    yang ade, mat ganja tengah layan stim..

    ReplyDelete
  16. @rastamat
    ni mesti pernah pergi sane kan? hehehe..

    ReplyDelete
  17. jalan2 je kat situ macam buat lawatan kat muzium..

    hahaha...

    ReplyDelete
  18. @rastamat
    ko lead r weh! hahaha..

    ReplyDelete
  19. biler mau pegi, kasi roger sama wa..
    haha..

    ReplyDelete
  20. @rastamat
    xtau lg..myb bln 9 r kot..sbb time tuh ak da blk utm an..ngahaha..ko boleh ke time tuh?

    ReplyDelete
  21. skrg ni ada lg x villa tu??

    ReplyDelete
  22. @ifzuh
    ade je bertentangan dgn laut tuh..huhuhu..

    ReplyDelete


up