DAPATKAN CINTA KEKASIH LAMA

by - February 05, 2011

Assalamualaikum semua..
First question, kamu ada ex-bf/gf tak?
Second question, pernah terlintas di fikiran tak untuk mendapatkan cintanya kembali?
Kalau ada, ok..kamu sedang membaca entri yang sesuai untuk kamu.
Entri mengenai mendapatkan cinta kekasih lama.


Perlu ke nak dapatkan balik cinta ex kamu tuh? Dia tinggalkan kamu bukan tanpa sebab tapi bersebab.
Ada 3 sebab kenapa dia tinggalkan kamu.
1) Dia rasa tak best, tak seronok, tak happy, menyampah, meluat, bosan bila dengan kamu.
2) Dia dah dapat pengganti kamu yang ternyata lagi hebat dari kamu.
3) Mungkin hubungan kamu dan dia terhalang oleh family.


So tunggu apa lagi? Lupakan je la dia. Pergi cari yang lain. Ramai lagi yang lebih ok dari dia kat luar sana tuh.
Jangan la berputus asa. Don't be a LOSER! MOVE ON la..Maju ke hadapan.


Berfikir secara positif. Mungkin kepergian dia dalam hidup kamu untuk digantikan dengan seseorang yang lebih baik. Setiap sesuatu yang terjadi itu pasti ada hikmah di sebaliknya. There is a reason for everything.
Kalau dia dah jumpa orang lain and bahagia dengan orang tu, kenapa tidak kamu mencari kebahagiaan untuk diri sendiri? Jangan pernah ada niat untuk merosakkan kebahagiaan orang lain.

Elyn minta maaf jika entri yang elyn tulis ini telah menyinggung perasaan mana-mana pihak. Elyn cuma menulis dari apa yang elyn telah perhatikan. ^_^

You May Also Like

17 7 Comments

  1. observation..experience belum lagi..hehehe..

    ReplyDelete
  2. dalam proses melupakan si dia.
    :D

    ReplyDelete
  3. 100% agree with u.. i was curious when u said kekasih gelap rupanya kekasih lama.. adeh~ i tot gelap as in rupa or jahat..

    ReplyDelete
  4. >>k.a.s
    omg..nope la..i used 'kekasih gelap' cz its like one of my fav song : kekasih gelapku..hehehe..^_^

    ReplyDelete
  5. ingat kekasih gelap tu skandal.heee..:)

    ReplyDelete
  6. >>paradoks hati
    haipp..skandal dah lain tu..hehehe...:)

    ReplyDelete
  7. cool, agak bagus untuk pembaca macam aku.! huhu.!

    ReplyDelete
  8. paling penting kene ingat...jodoh di tangan Allah SWT...jika kita takde jodoh dgn die...dan kite nak rebut balik die...bukankah itu menafikan keputusan Allah SWT...

    ReplyDelete