ICE SKATING TIME!

by - March 02, 2011

Assalamualaikum semua..
Hari ini aku nak update entri pasal ice-skating pula.
Pada 12 Feb (Sabtu) lepas, aku dan member-member coursemate pergi main ice skating di Sunway Pyramid.
Tahu tak apa itu ice skating?
Kalau tak tahu, sila lihat gambar di bawah.

~Ice skating di Sunway Pyramid~

Ha..main ice skating ni memang best! kalau pandai main la..Kalau tak pandai main, memang azab jugak la dalam tu..HAHA!
Bagi yang pandai main rollerblade, mesti boleh main ice skate ni jugak..sebab cara main dia lebih kurang sama je..bezanya rollerblade biasanya orang main atas jalan..ice skate plak orang main atas ais..kalau main atas jalan, memang tak bergerak la jawabnya..ngahaha~

~Aku dan Fadh~

Bila dah main ice skate dalam tu, kau jatuh pun kau jadi tak segan. Sebab apa? Sebab bukan kau jatuh sorang-sorang. Ramai lagi yang jatuh sebab main ice skating ni. So tak perlu la segan kalau jatuh walaupun 7 kali aku cakap aku segan bila jatuh. HAHA!
Tapi agak bahaya sikit r kalau jatuh..sebab kalau jatuh lutut dulu, lutut akan lebam. Macam aku! HAHA! Kalau jatuh terlentang, buntut akan sakit. Adeyh..
Masa aku tengah main tu, ada sorang budak perempuan ni jatuh sampai terhentak kepala dia. Pergh! Kuat bunyinya sampai aku yang terasa sakit. Huhuhu~

 ~Gambar candid dari luar~

 ~Pizza time!~

~Ice skating gang!~

Sesiapa yang nak main ice skating ni boleh la pergi ke Sunway Pyramid..itu je la tempat yang aku tahu ade ice skating..tempat lain aku tak tahu..ngahaha~
Bagi sesiapa yang takut jatuh, takut sakit buntut, lutut, lengan, kaki semua, so tak payah la main ice skating ni. Tapi standard r kalau mula-mula main tu dah jatuh an..Belajar daripada kesilapan..baru boleh jadi pro..ngahaha~

~Glove + kasut ice skate~

Bagi harga pula, kalau tak ada glove + stokin = RM38
Kalau dah ada, tak ingat pula harganya berapa.
Lagi satu, kalau pergi weekdays, harga dia lebih murah sikit la dari harga weekend.
Main la berapa lama pun kau nak main..
Nak masuk and nak keluar kena scan..Tapi sekali je boleh..
So better main sepuas-puasnya dulu dalam tu baru keluar ok..^_^

You May Also Like

12 7 Comments

  1. woahhhh bestnye.. farasakura xreti main =,=

    ReplyDelete
  2. nah specel for 300 follower hehe
    http://yunabella.blogspot.com/2011/03/tahniah-kepada-follower-yang-terpilih.html

    ReplyDelete
  3. waaa bestnya dapat main...xpernah pon main ni..hihihi

    ReplyDelete
  4. @farasakura
    semua org pn xreti main pd mulanye..hehehe..

    ReplyDelete
  5. @bella
    tnx bella! terharu! ^_^

    ReplyDelete
  6. @yayalya
    jom2 main! hihihi..^_^

    ReplyDelete
  7. Aku banyakk kali membayangkan worst case scenario time main ice-skating! Ade takk, orang jatuhhh kann. Pastu orang kat belakang die sbb terlalu laju ber-ice skating then terpijak jari orang depan die yang baru jatuh tuh, pakai kasut ice skating tuh dah menyebabkan jari die putus ke berdarah ke?? Hehehe

    ReplyDelete
  8. @hasan
    perghh..klu sume org pk mcm yg ko pk tuh, confirm xde yg brani nk main..ngahaha..
    tp jgn risau..xmungkin akn terpijak jari org yg jatuh tu..sbb org yg pndi men ice skating laju2 ni akn pndi mengelak org len..hehehe..

    ReplyDelete
  9. mase main tu mmg akan terpikir worst scene tu,tapi insyaAllah semua ok :D

    ReplyDelete
  10. @afiq
    semua akan ok..don't worry la..hehehe..^_^

    ReplyDelete