OH MY DREAM WEDDING DAY!

by - March 05, 2011

Assalamualaikum semua..
Hari ini aku pergi Nilai with my mom and my sis untuk setelkan bab gubahan hantaran pertunangan aku. Eh silap. Bukan aku tapi abang aku. Ngahaha~
Cuaca masa tu tersangatlah panas terik sampai berpeluh-peluh la dibuatnya.
Nak cari bunga untuk gubahan hantaran tu sikit punya susah. Pergi kedai ni takde. Pergi kedai tu pun takde. Bukan takde bunga untuk gubahan hantaran, berlambak bersepah-sepah bunga..tapi takde yang berkenan di hati la plak. Adeh. Sampai lenguh-lenguh la kaki dibuatnya. Last-last ambil je la mana yang jumpa. Pandai-pandai la hias nanti camne. LOL~

Tema warna hantaran abang aku ni ungu + pink. Kombinasi warna yang sangat bagus.
Tapi aku rasa pergi Nilai tadi bukannya nak beli untuk abang aku, tapi macam nak beli untuk aku je.
Seriously. Tak caya? Meh aku cerita.

Masuk je kedai hantaran, first thing yang aku and my mom tengok adalah set hantaran yang dah siap digubah. Mata aku mencari-cari gubahan hantaran yang berwarna merah+hitam+putih. Sekali my mom panggil, "Cuba tengok gubahan hantaran ni. Cantik kan?" Pergh! Seriously cantik! Dalam banyak-banyak gubahan hantaran mengikut warna yang aku suka, yang tu la paling cantik ok! Warna of course la merah+hitam+putih kan. Aku siap cakap lagi dekat my mom, "Suruh dia simpankan gubahan hantaran ni untuk kakcik boleh tak?" Then my mom said, "Lambat lagi nak tunggu kakcik punya.." LOL~ Agak kecewa di situ..Ngahaha~

Masa sibuk-sibuk tengah cari bunga dengan my sis, tiba-tiba my mom panggil cakap "Elyn, ada bunga telur warna merah+hitam+putih kat sini". LOL~ Smart gila bunga telur tu! Macam nak beli terus je time tu. Tapi nak buat apa plak kan. Aku bukannya nak kahwin sekarang pun. LOL~ Masa nak pergi bayar bunga-bunga tu kat kaunter, ternampak plak ada 2 kotak bunga telur warna merah+hitam+putih tuh kat kaunter! Ternyata orang tuh punyai citarasa yang sama dengan aku. Ngahaha~

Masuk plak kedai langsir, ada plak langsir warna merah+hitam kat situ an. Pergh! Memang cantik gila! My mom siap tanya lagi kat tuan kedai tu, ada tak curtain warna merah+hitam+putih? LOL~ Aku sangat teruja kalau ada ok. But then my mom said, curtain merah+hitam tu pun ok..just add 1 more layer curtain warna white plain kat belakang dia je la..kira 3 layer punya curtain la kan..Memang cun la..Aku dah membayang-bayangkan curtain kat rumah masa majlis kahwin aku nanti. LOL~

Then my mom pesan simpan duit dari sekarang..Nanti nak kahwin, beli je gubahan hantaran yang dah siap. Tak pun tempah je kat orang. Senang..Tak payah susah-susah nak beli separate-separate kan. Tak payah susah-susah nak buat sendiri. Langsir pun beli yang dah siap punya je. Senang kan? Ngahaha~

So rasa-rasanya korang dah tahu kan aku nak buat tema warna apa kan? Of course la merah+hitam+putih!!!! Hoyeahhh! So kat bawah ni aku nak tunjuk gambar-gambar yang menarik perhatian aku..Yuhuuu!! ^_^

Pelamin impian : Simple and paling penting menepati tema warna merah+hitam+putih. ^_^ 

Sangat comel cupcake ni..Sayang gila nak makan..Huhuhu~

Cupcake ni sesuai untuk hantaran..Sila gantikan nama IRA & IJAM kepada ELYN & EMAN ok! ^_^

Oh so perfect! ^_^

*Mood : Can't wait for year 2014!!! Weeeheeeee~ ^_^

You May Also Like

14 7 Comments

  1. tak sabar nak tunggu tahun neh.
    ngahaha.
    wee wee wee~

    ReplyDelete
  2. ko tunang kan tahun ni? tak sabar kan? weeee~ ^_^

    ReplyDelete
  3. @emma
    wait for my card k dear..
    tp lmbt lg la..hahahaha..

    ReplyDelete
  4. eeee~ sengal btol bdak2 ni..
    dh cite kawen tunang sume dah~
    hahahaha

    ReplyDelete
  5. @eza
    eleh..cte je baru..
    tgk2 ko yg kawen dlu dr ktorg an..
    ngahahaha..

    ReplyDelete
  6. hahhah~
    jgn weh..bahaye tuh~
    hauhauhau~

    ReplyDelete
  7. @eza

    ape lak bahaye nye..
    bahagie la..ngahahaha..

    ReplyDelete
  8. woohaaa...bestnyer dah nak kahwin rupenyer...tahniah....ek...:)

    berkawan biar seribu..bercinta biar satu..okeh...heheh:)

    ReplyDelete
  9. @yutaka
    betul2..^_^
    time kasih la 4 dat wish but actly lmbt lg..hehe..

    ReplyDelete
  10. @yutaka
    hahaha..betul2..
    so sy nak wish selamat pengantin baru kat awk! lagi awal wish lagi bagus kan..hek3! ^_^

    ReplyDelete
  11. @yutaka...Assalaimualaikum... its me the anom in the 24 ciri seorg yang mencintai kamu...look like you like this blog...salam perkenalan...

    ReplyDelete