Pengalaman Memasak Untuk Yang Tersayang Buat Kali Pertama [ TYPE, READ and TRY]

by - May 09, 2011

Assalamualaikum semua..
Hari ini mood happy sikit sebab apa? Sebab tak sedih la..LOL..
Haa..berkenaan dengan tajuk di atas, korang pernah tak memasak untuk yang tersayang? I mean for your GF ke..[bagi lelaki] or for your BF ke..[bagi perempuan]..Pernah tak? Mesti ada yang pernah, ada yang tidak kan..


Haa..for your information, semalam [08/05/11] merupakan tarikh keramat di mana elyn memasak untuk cik abang elyn for the first time..wuhuuu!!! Actually tak plan pun nak masak..because honestly elyn memang tak pandai memasak..=.= Tapi disebabkan time tu tak ada siapa pun dekat rumah, then masa tu plak elyn lapar gila, so msg la cik abang ajak dia makan kat luar..tapi dah dia plak macam tak nak je sebab pukul 3pm dah kena pergi kerja..So, elyn decide nak masak je kat rumah..Aigoo..pening kepala pikir nak masak apa..Huhuhu..


So bila usha-usha apa yang ada dalam fridge, so timbul la idea nak masak apa..Tapi tak tahu la plak camne nak masak benda alah tu..Aigoo..Nasib baik la ada pakcik Google..Google je la cara nak masak benda alah tuh kan..Type, Read and Try..Ngahaha..

Ada la dalam 1 jam, baru la semuanya siap terhidang..Pastu msg cik abang suruh dia datang..Pergh..Dup dap dup dap jantung masa tuh..Sepanjang tunggu dia datang rumah tuh, aku asyik berdoa je semoga tak la teruk sangat aku masak ni. Macam la aku ni memasak untuk mak mertua kan..Ngahaha..So bila time dia nak rasa tuh, awal-awal lagi aku dah pesan kat dia, "Sayang masak ni sayang tak rasa taw. Kalau tawar ke masin ke kira nasib la k. Siapa suruh abang tak datang tolong sayang masak." Ngahahahahaha..

So di saat dia menyuapkan nasi dan makanan itu ke dalam mulutnya, aku hanya pandang dan melihat reaksi dia je..Ish, lambat plak dia bagi respons..Huhuhu..Lepas 7 saat, dia bagi 'thumbs up' kat aku sambil angguk-anggukkan kepala. Dia kata sedap la ni..secukup rasa..da boleh da la ni.. Dalam hati aku berkata, "Betul ke sedap ni? Macam tak caye je.."Pastu aku rasa sendiri apa yang aku masak tu. Ok..nasib baik sedap..Fuhhh!!! Lega gila bila makanan yang dimasak tidak direject dan banyak dimakan oleh beliau..Hehehe..


Ok masa tuh aku dah melompat-lompat kegembiraan dah. Tapi dalam hati je la kan..Ngahaha..Baru la aku rasa seronok nak masak lagi bila kita dah lihat orang yang kita sayang makan makanan yang kita masak.. So kesimpulannya, DAH BOLEH KAHWIN!!! Hoyeahhhh!!! Ngahaha..^_^
Btw, hanya dengan TYPE, READ and TRY, aku dah boleh membuat suatu perubahan dalam hidup di mana daripada mood tak suka memasak kepada mood suka memasak. THANKS to GOOGLE! ^_^

You May Also Like

2 7 Comments