Blog tak user friendly

Assalamualaikum and hi reader!
Today nak cakap pasal my new blog skin.
For me, this new skin agak kurang user friendly.


Sebab #1 : Aku tak boleh letak widget follower. So anyone yang nak follow my blog, kena klik link Follow kat navbar tu.
Sebab #2 : Reader susah nak cari previous post. Kalau nak tengok list of previous post, kena klik kat navigation (bentuk love) yang ke-3 tu, then klik kat kotak warna purple yang ada tulis "back in time".
Sebab #3 : Reader tak boleh klik Home sebab aku memang tak letak home. Kalau dari spesifik post, nak tengok main blog, kena type url blog ni dekat url browser supaya dapat ke homepage semula.
Sebab #4 : Reader susah nak tinggal jejak. Sebabnya aku letak shoutbox dekat navigation yang ke-4. Siapa yang rajin klik kat situ, maka jumpa la shoutbox tu.

See? Banyak sebab yang membuatkan this skin is not really user friendly. Btw, I love its style and the colour. 
Rasa sayang plak nak tukar skin lain. Huhuhu.. Tapi akan ditukar juga kepada skin yang lain suatu hari nanti.. Wait and see ya! ^^

0 7 Comments:

Post a Comment


up