Simple Blogger Layout

Assalamualaikum and hye!
Siapa yang rasa blog dia punya layout simple but nice? Angkat tangan!
Actually blog ni tak payah la nak layout yang gila macam wow sangat sampai tak user friendly kan.
Cukup la sekadar simple but nice. Dan yang paling penting, mesti user friendly. Supaya senang reader nak cari apa yang patut kat blog tu.

Bab warna pula biar la menarik dan sedap mata memandang. Tak payah nak letak warna yang menyakitkan mata sangat. Lagi satu, kalau boleh, layout tu jangan sampai ada kombinasi lebih daripada 3 warna.
Make sure background color tak mengganggu reader untuk membaca blog post.

Pemilihan bilangan column pun penting sebenarnya. Bagi yang suka letak memacam kat blog, better buat 3 column. Bagi yang suka simple-simple, buat 2 column dah cukup. Macam blog ni, lin buat 2 column je sebab lin display yang penting-penting je.

Lin punya blog ni rasanya simple je kan? Tapi nice tu xde kot. Haha.
Okay that's all yang lin dapat kongsikan tentang layout blog.

~Sharing is caring~

0 7 Comments:

Post a Comment


up