1st Week at MIMOS

Assalamualaikum semua..haa..dah lama Elyn tak update blog kan..huhu..maaf la..busy sikit..
So now Elyn nak update sikit tentang 1st week Elyn di MIMOS.
Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..

15hb : Lapor diri then terus pergi bilik seminar untuk memulakan sesi orientasi. Ha..ingat zaman universiti je ke ada orientasi..time kerja pun ada juga taw..hihi..

16hb : Menghadiri kursus Six Sigma White Belt.

17-18hb : Menghadiri program Challenge to Excel.

19hb : Elyn diserahkan kepada Supervisor. Hari itu juga baru masuk department and kenal dengan semua staff. Elyn dapat department Product Quality & Reliability Engineering. Dalam department tu ada banyak cluster. So Elyn dapat cluster Application Lifecycle Management. Cuma ada 4 orang je dalam cluster tu. My Supervisor, Elyn and 2 orang lagi teammates.

Selama seminggu ini banyak yang Elyn dah belajar. Belajar untuk adapt dengan new environment. Belajar bagaimana untuk menguruskan wang dan macam-macam lagi. Ha next entry Elyn akan kongsikan dengan anda semua tentang apa yang Elyn dapat masa program Challenge to Excel. Memang sangat-sangat menarik. Tunggu next entry okay! ^_^

1 comment:

  1. belajarlah untuk adaptasi... sesungguhnya dunia belajar dan dunia bekerja terlalu jauh bezanya.


    good luck

    ReplyDelete


up