UTM Cool Blogger List

by - August 14, 2013

Assalamualaikum and hi!
First question! Adakah anda seorang blogger yang pernah/sedang belajar/bekerja di UTM?
Jika jawapan anda YA, so boleh teruskan membaca.
Jika jawapan anda TIDAK, boleh baca juga dan beritahu kepada mereka yang berkenaan. Hahaha.

Okay..let's proceed.
FYI, now UTM dah buat UTM Cool Blogger List.
So basically sesiapa sahaja yang bergelar blogger, especially yang belajar/bekerja di UTM, boleh la join this community.

Apa yang best join this community?

1) Dapat tahu senarai UTM blogger. Boleh berkenalan dan bertukar-tukar pendapat. Boleh buat reunion for UTM blogger nanti! Hehehe.

2) Dapat mempamerkan yang kita sayang kat UTM by showing the badge in your blog.

3) Yang paling best, dapat kumpul achievement badge! Register je dah dapat certified UTM blogger badge macam yang saya letak kat sidebar tu. Hehehe.


How to join?

1) Wajib ada blog la! Hahaha. Kalau tak ada, pergi register cecepat dengan blogspot or wordpress or apa-apa je la platform untuk tulis blog. Hahaha.

2) Letak badge I Love UTM di sidebar/header/footer dalam blog anda. Macam yang ada kat sidebar dalam blog aku ni ha. Boleh dapatkan kat sini, di bahagian sidebar >> I Love UTM Badge

3) Boleh isi borang pendaftaran yang ada di laman web ini >> Register

But make sure korang baca dulu terma dan syarat sebelum mendaftar ok! Bila dah daftar, nanti blog korang akan disenaraikan di sini >> Directories dan tengok no 72 ok. That's my blog! Hoorayyy!
*Aku rasa macam nak request kat admin tu letak blog aku no 77. Boleh tak? Hahaha.

You May Also Like

3 7 Comments