Kenangan Kau & Aku

by - September 08, 2013

"Dia tak nak akak kenal dia sebab dia tak nak akak sedih..adik pernah bagitahu dia, at least jumpalah akak walau sekali tapi dia marah adik..sekarang adik dah faham kenapa dia buat begitu..dia tak nak akak sedih sebab dia..akak hidup la macam biasa..kami pun dah pasrah dengan semua ni.."

Antara text yang menyentuh hati dan perasaan aku. Walau beribu kali aku baca post tu, air mata aku tetap mengalir. Siapa sahaja yang berada di tempat ku, pasti akan merasa begitu. Seriously.

Aku buat post ni sebab tetiba aku terbaca entri lama yang aku post pasal dia. Siapa yang baca post tu, maka dia tahu siapa yang aku maksudkan.  Semoga roh arwah tenang di sana. Aminnnn.


Sesuatu yang diimpikan tidak selalu menjadi kenyataan,
tetapi apa yang tidak diduga selalu berlaku dengan tiba-tiba.
Biarlah kita menangis hari ini kerana kesakitan semalam,
tetapi usah kita ketawa berpanjangan kerana kegembiraan yang belum pasti untuk selama-lamanya..

You May Also Like

1 7 Comments

  1. walaupun ia hanya sebuah coretan kisah. Tetapi ia banyak mengajar kita makna erti kemanusiaan, sikap dan nilai2 murni seseorang.

    Sayang akan jg sebaik2 nya,,,

    ;-)

    ReplyDelete