Jumlah duit tol dan minyak dalam sebulan

by - October 03, 2013

Assalamualaikum and hi semua!
Dah lama tak update blog. So hari ini baru ada masa nak update blog.
Btw, hari ini nak share sikit pasal estimate total for toll and car fuel consumption in one month.
Pengiraan ini just untuk pergi kerja dan balik kerja je. Takde singgah tempat lain okay.

Jumlah hari bekerja
Ok since dalam sebulan jumlah hari bekerja tak menentu, ada yang 20, 21, 22 or 23 hari, so aku ambil minimum 20 hari la.


Duit tol
Duit tol dari Senawang - Bukit jalil = RM 8.20 sehala, so pergi balik = RM 16.40

Jumlah duit tol dalam sebulan 
Jumlah ini hanya fokus kepada 20 hari bekerja tu je. Tak termasuk Sabtu dan Ahad.
RM 16.40 x 20 = RM 328


Duit minyak
Setakat ini aku nampak pergi balik dari Senawang ke Bukit Jalil, cuma hilang 1 takuk je. 1 takuk tu dalam RM 10.

Jumlah duit minyak dalam sebulan 
RM 10 x 20 = RM 200

Jumlah duit tol + minyak dalam sebulan
RM 328 + RM 200 = RM 528

Haaa..see?? Itu baru untuk 20 hari, kalau dalam sebulan tu lebih dari 20 hari bekerja, dah berapa pulak kan. Huhuhu..

Kan best kalau ada KTM dari Senawang straight terus sampai ke ofis. Jimat duit, jimat tenaga, jimat masa dan kurang pencemaran udara. LOL~

You May Also Like

0 7 Comments