Cara Menggunakan Akaun 8Share

Assalamualaikum and hi semua!
Hari ini elyn nak share sikit pasal 8Share. Ada yang bertanya bagaimana 8Share ini berfungsi dan bagaimana nak guna benda alah ini? Meh sini elyn ajar dengan cara screenshot. Lagi jelas dan senang faham mungkin. If takde lagi akaun 8Share, boleh SIGN UP HERE.

1) Enter www.8share.com dan klik Sign In button.

2) Masukkan username and password dan klik Sign in.

3) Current page ini adalah specials yang boleh kita share dengan kawan-kawan. So now macam mana nak share? Klik kat mana-mana special yang kita nak share. Contohnya kita klik kat special "Challenge Yourself To Live Great!"

4) Current page ini adalah special yang kita klik tadi tu. Then kat sini pun 8Share dah bagi 3 easy steps macam mana nak share special ini. 

5) Bila kita scroll page itu, kita akan nampak macam imej di atas. Ada 3 jenis mesej kat situ. Kita boleh pilih mesej mana 1 yang kita nak. Then lepas dah pilih, boleh klik kat button "Share on Facebook" or "Share on Twitter" or boleh juga share kat linkedin or G+.

6) Ini contoh kalau kita share kat facebook. Nanti automatik akan keluar popup macam dalam gambar di atas untuk kita tulis something kat facebook.

7) Lepas dah share tu, boleh close mana-mana popup yang muncul. Then scroll ke atas page tadi, sampai nampak menu list Dashboard and Specials macam dalam gambar di atas. Then klik kat Dashboard.


8) Current page ini adalah Dashboard anda. Kat sini ada listkan specials yang anda dah share dan berapa total earnings yang korang dah kumpul. If korang dah cash out duit, boleh tengok cash out status kat belah kanan tu. Macam elyn punya still pending. So now tengah tunggu duit masuk dalam akaun. Hihi! ^_^

Haaa..mudah je kan nak guna 8Share ini. Kalau ada rasa macam tak jelas lagi, let me know ok. If sampai sekarang lagi korang takde akaun 8Share, boleh SIGN UP HERE. Tak rugi pun ada akaun 8Share ini. Selamat berkongsi! ^_^

Keyword:
Cara buat duit dengan 8Share
Langkah-langkah share iklan 8Share

10 comments:

  1. Stiap user ade url sndri ke ? Mse share iklan2 tu , kte kne msokkn url kte ke kt 'say something' kt fb tu .

    ReplyDelete
  2. @Haa Teha
    Yup..setiap user ade url dy tersendiri..klu kte share kat fb via 8share page, kte just klik je kt link Facebook tu, then dia dah automatik post kat FB guna link kte..so kat 'Say something' tu kte just tulis ape2 mesej je utk attract org bc iklan tu..:)

    ReplyDelete
  3. knp org dh click...tpi tak msuk duit tu... :( kne clear cache dulu ke?

    ReplyDelete
  4. @LOOKMAN HACKIM
    xperlu clear cache pun. sometimes 8share lambat update kte punya earning tu..dy x automatic update..:)

    ReplyDelete
  5. kok di akun sya g da share ke fb ea??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update: Now there is no button to share via FB :)

      Delete
  6. terima kasih infonya ya, trik agar dapat penghasilan besar dari sana tahu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama..maaf ye..saya cuma share di FB, Twitter & G+ sahaja..:)

      Delete
  7. Saya punya xda share kat fb..yg ada twitter n google je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update: Now there is no button to share via FB :)

      Delete


up