Ubat Meredakan Sakit Senggugut

Assalamualaikum dan hai semua!
Hari ini elyn nak share macam mana kita nak redakan masalah sakit senggugut ini. Normally sebelum perempuan nak period, akan rasa sakit senggugut. Sometimes sakit senggugut itu berlarutan sehingga 2 hingga 3 hari. Ada kes yang lebih teruk, sampai habis period pun still rasa sakit senggugut. Kalau dah serius macam tu, better jumpa doktor. Huhuhu~
Oh berbalik kepada tajuk entry. Ada tak ubat yang boleh meredakan sakit senggugut? Ada yang kata makan panadol, madu, petola, minum rebusan rumput jarum emas la dan macam-macam lagi petua untuk hilangkan rasa sakit senggugut. Selama ini elyn tak pernah lagi try makan or minum ikut petua-petua yang ada. Time senggugut memang elyn tak ambil apa-apa ubat atau petua untuk hilangkan rasa sakit senggugut itu.

Tapi entah macam mana hari itu tergerak hati nak makan satu produk ini. Dari pagi sampai malam elyn dah rasa sakit senggugut yang amat sangat. Sampai rasa nak guling-guling atas katil je. Duduk tak senang. Baring pun tak senang. Huhu. For the first time elyn try makan PhytoScience Double Stemcell sebelum tidur malam itu. Seriously tak sangka effect dari makan PhytoScience Double Stemcell itu sangat-sangat cepat! Period pun keluar banyak pada hari pertama dan rasa sakit senggugut itu makin berkurangan. Selalunya kalau elyn senggugut sampai 2 3 hari baru okay dan tidur malam pun tak lena sebab menahan sakit. Tapi lepas makan PhytoScience Double Stemcell, malam itu elyn dapat tidur dengan lena sekali. Alhamdulillah kesan positif dapat dirasakan.

Mana nak dapat PhytoScience Double Stemcell ?

Ok elyn ada jual produk ini. Produk ini adalah produk terbaik setakat ini. Banyak dah testimoni orang ramai yang makan PhytoScience Double Stemcell ini. Semuanya bagi good feedback. Harganya pun berpatutan setanding dengan kesan positif yang diberikan. Syukur alhamdulillah elyn dapat ditemukan dengan produk ini.

Untuk tahu lebih lanjut tentang produk PhytoScience Double Stemcell, boleh refer to this entry : PhytoScience Double Stemcell. Dah baca dan rasa nak beli PhytoScience Double Stemcell, boleh WhatsApp/sms elyn di nombor 010-266 5956 untuk dapatkan harga istimewa. Kalau rasa macam nak buat side income dengan produk ini pun boleh WhatsApp/sms elyn juga okay. 

Terima kasih kerana membaca entry ini. ^_^

Keywords :
Ubat untuk hilangkan senggugut
Cara untuk hilangkan senggugut
Testimoni Double Stemcell
Produk PhytoScience Double Stemcell

Majlis Merisik

Assalamualaikum dan hai semua!
Hopefully semua sihat la ye hari ini. ^_^
Gadis bertudung bawal dan berbaju kurung. Simply me! ^_^

Okay merujuk kepada tajuk di atas, majlis merisik telah diadakan pada hari ini (24/11/13) di kediaman parents aku di Taman Seremban Jaya. Merisik siapa ek? Mestilah merisik aku. Dah aku seorang je adik-beradik perempuan yang belum kahwin kat rumah tu. Hehehe.
Rasanya semua tahu yang majlis merisik ini sangat simple. Keluarga pihak lelaki datang bagi cincin belah rotan sebagai tanda merisik sambil bawa buah tangan sikit, bincang-bincang pasal majlis tunang dan kahwin, then lunch. Itu sahaja. Simple bukan? Hihihi.

Syukur Alhamdulillah. Sekarang aku dah dirisik atau di'cop' oleh seorang lelaki yang InsyaAllah bakal jadi suami aku nanti. Lepas ini kena buat persiapan untuk majlis pertunangan pula. Hopefully semuanya berjalan dengan lancar. Risau juga sebenarnya sebab aku seorang yang sangat fussy. Hehehe.

Semasa keluarga pihak lelaki hendak pulang tadi, bakal tunang sempat berpesan "Belajar masak taw!" Then aku pun jawab "Ye lah.." Hehehe. Bagus juga pesanan dia tu sebab mengingatkan aku yang tak lama lagi aku kena masak untuk suami pula. Dah la aku tak pandai masak kan. Memang kena sangat la pesanan itu untuk aku. Terima kasih ye cik abang. Hihihi.

Then bakal ayah mertua pun sempat berpesan "Banyak-banyakkan berdoa kepada Allah s.w.t. semoga hubungan ini kekal". InsyaAllah..aku tak lupa nak doa semua itu. Mudah-mudahan Allah berkati hubungan kami dan kekal hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke akhir hayat. InsyaAllah. Syukur sangat dapat kenal dengan family bakal tunang yang sangat baik dan terima aku dan family seadanya. Semoga Allah permudahkan urusan kami. Aminnnnn~

PhytoScience Double Stemcell


Kebaikan Makan PhytoScience Double Stemcell:
1) Membantu mengurangkan kedutan pada kulit terutama kulit muka.
2) Membantu menguatkan sendi dan tulang.
3) Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit.
4) Membantu bertindak sebagai anti-penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung.
5) Mengurangkan risiko kanser.
6) Membantu meningkatkan daya penyerapan kolagen oleh badan.
7) Membantu merangsang badan bagi menghasilkan lebih banyak kolagen tersendiri.
8) Membantu menjadikan kulit gebu, halus, licin, anjal dan menjaga kelembapan kulit agar kulit sentiasa segar dan bermaya.
9) Melindungi kulit daripada terkena cahaya UV berlebihan yang boleh merosakkan sel-sel kulit.

Amatlah disyorkan kepada mereka yang mempunyai masalah seperti berikut:
• Gout
• Kencing manis
• Darah tinggi
• Lemak darah
• Anemia
• Kulit sensitif
• Sistem penghadaman lemah
• Demam selsema
• Mudah letih dan badan lemah
• Tekanan
• Kolestrol tinggi

Cara Makan PhytoScience Double Stemcell:

Harga PhytoScience Double Stemcell yang paling murah:
Normal price : RM250 (1 kotak)  = 14 sachets
Promotion price : RM270 (2 kotak) = 28 sachets
+ free pos laju
+ belian seterusnya cuma RM190 (2 kotak)
+ peluang menjana pendapatan sampingan

Cara belian PhytoScience Double Stemcell:
WhatsApp/sms elyn : 010-266 5956

Ini bukan ubat tapi makanan tambahan yang memperbaiki dan memperbaharui sel-sel dalam badan kita. Bila sel-sel semua ok, kesihatan InsyaAllah akan jadi lebih baik.

Ubat yang dimakan juga akan diserap oleh badan dengan lebih baik. Jadi lebih mudah untuk sembuh daripada penyakit.

Halal dan diluluskan KKM, disahkan oleh SIRIM dan mempunyai Product Liability Insurance sebanyak RM3 juta.

#5 Wordless Wednesday

Selamat berpuasa semua!!! ^_^

Cara Menggunakan Akaun 8Share

Assalamualaikum and hi semua!
Hari ini elyn nak share sikit pasal 8Share. Ada yang bertanya bagaimana 8Share ini berfungsi dan bagaimana nak guna benda alah ini? Meh sini elyn ajar dengan cara screenshot. Lagi jelas dan senang faham mungkin. If takde lagi akaun 8Share, boleh SIGN UP HERE.

1) Enter www.8share.com dan klik Sign In button.

2) Masukkan username and password dan klik Sign in.

3) Current page ini adalah specials yang boleh kita share dengan kawan-kawan. So now macam mana nak share? Klik kat mana-mana special yang kita nak share. Contohnya kita klik kat special "Challenge Yourself To Live Great!"

4) Current page ini adalah special yang kita klik tadi tu. Then kat sini pun 8Share dah bagi 3 easy steps macam mana nak share special ini. 

5) Bila kita scroll page itu, kita akan nampak macam imej di atas. Ada 3 jenis mesej kat situ. Kita boleh pilih mesej mana 1 yang kita nak. Then lepas dah pilih, boleh klik kat button "Share on Facebook" or "Share on Twitter" or boleh juga share kat linkedin or G+.

6) Ini contoh kalau kita share kat facebook. Nanti automatik akan keluar popup macam dalam gambar di atas untuk kita tulis something kat facebook.

7) Lepas dah share tu, boleh close mana-mana popup yang muncul. Then scroll ke atas page tadi, sampai nampak menu list Dashboard and Specials macam dalam gambar di atas. Then klik kat Dashboard.


8) Current page ini adalah Dashboard anda. Kat sini ada listkan specials yang anda dah share dan berapa total earnings yang korang dah kumpul. If korang dah cash out duit, boleh tengok cash out status kat belah kanan tu. Macam elyn punya still pending. So now tengah tunggu duit masuk dalam akaun. Hihi! ^_^

Haaa..mudah je kan nak guna 8Share ini. Kalau ada rasa macam tak jelas lagi, let me know ok. If sampai sekarang lagi korang takde akaun 8Share, boleh SIGN UP HERE. Tak rugi pun ada akaun 8Share ini. Selamat berkongsi! ^_^

Keyword:
Cara buat duit dengan 8Share
Langkah-langkah share iklan 8Share

Kerajinan Tahap Melampau

Assalamualaikum and hi semua yang still online tu! Yang dah tidur tu selamat bermimpi lah ye! ^_^
Btw malam ini tak tahu kenapa elyn rajin gila nak siapkan kerja office. Padahal kerja tu tak boleh buat kat rumah pun dan kena buat kat office je sebab hanya boleh access kat dalam office je. Tapi malam ni tetiba rajin tahap melampau plak nak siapkan test case untuk satu modul. So disebabkan tak boleh buat direct through system, terpaksalah guna cara manual dulu iaitu dengan menggunakan Microsoft Excel. Wahhh..manual giteww kau. Haha! Start buat jam 12:12 am dan tamat pada jam 2:20 am. Amboi..kemain lama buat test case. Biasalah..I am not expert in creating test case yet and of course la ada selingan sepanjang buat kerja tu kan! Haha!


Kerajinan muncul disebabkan projek tu ada 10 modul. Gila banyak! zzzzz~ Syukur Alhamdulillah tadi elyn baru siapkan 1 modul yang boleh hasilkan 7 test case setakat ini. Nanti kena recheck balik sebab takut ada yang tertinggal or tersilap.

Ok sekarang kena paksa mata untuk tidur. Actually this is first time elyn tidur lewat sebab buat kerja. Selalu tu tidur lewat sebab layan movie je. zzzzz~

Till then, good night! zzzzz~ (off lappy and off lampu)

up