Review : The Beggar Hero

Assalamualaikum and hi!
Hari ini terasa macam nak buat review filem pulak. Hihi.
So filem yang terpilih untuk di'review' adalah filem The Beggar Hero. Aku cerita main point je la kat sini ye sebab nanti kalau cerita full, tak best la kalau dah tahu kronologi cerita tu kan. Hehe.
Actually filem ini adalah sebuah filem Cina yang bagi aku not bad la jalan cerita dia. Boleh gelak-gelak jugak la kalau tengok. Filem ini diarahkan oleh Bryan Gao. Kisahnya dari awal sampai akhir tentang pengemis. But seriously cerita ini best la bagi aku sebab dia ada isi. Tagline dia yang aku tak lupa sampai sekarang ialah "Nothing is impossible".

 FYI, ini adalah filem Cina pertama yang aku tengok kat wayang dengan En Tunang. Ini juga adalah kali pertama kami tengok wayang yang dalam hall tu semuanya Chinese, cuma kami je Malay. Haha. Asalnya kami nak tengok cerita lain tapi sebab cerita tu not available untuk waktu itu, so terpaksalah pilih cerita yang ada je. Huhu. But luckily kami pilih untuk tengok cerita ni. Tak menyesal okay! ^_^

0 7 Comments:

Post a Comment


up