Kelebihan Vitamin C

by - May 06, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Secara umumnya ramai yang tahu vitamin C ini bagus untuk kulit. Ye betul ia bagus untuk kulit. Selain itu, vitamin C juga merupakan satu antioksidan yang kuat. Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Sustained Release Vita-C Plus 500mg
All-Natural Vitamin C Delivered Hour After Hour
180 tablet/180 sajian

Apakah kelebihan vitamin C Shaklee dengan vitamin C yang lain?
 • Shaklee Sustained Release Vita-C Plus merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa lima jam.
Siapa yang perlu mengambil vitamin C?
 • Mereka yang inginkan kulit yang cantik, licin dan tegang kerana vitamin C membantu pembentukan kolagen dalam badan.
 • Mereka yang menghidap penyakit darah tinggi kerana dengan pengambilan vitamin C, ia dapat mengelakkan pesakit daripada terkena strok dan penyakit jantung tersumbat. Vitamin C dapat menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah dan membantu proses metabolisma kolestrol.
 • Mereka yang merokok kerana vitamin C dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang kita daripada mengalami kerosakan yang teruk.
 • Mereka yang selalu mengalami stress atau tekanan kerana stress boleh memusnahkan vitamin C dalam badan. Mengikut Dr Bruce Miller, "the more you stress, the more you need vitamin C". Apabila badan kekurangan vitamin C, sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.
 • Mereka yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi berdarah, gigi mudah tercabut, luka lambat sembuh, dan pendarahan dalam otot dan sendi. Ini disebabkan oleh kekurangan vitamin C dalam badan kerana vitamin C umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka.
 • Mereka yang tidak suka makan buah-buahan atau sayur-sayuran. Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun ada di antara kita yang tidak suka atau tidak sempat untuk makan seperti yang disyorkan. Jadi, vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, "dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan dengan 7 setengah biji buah oren".
Cara pengambilan vitamin C Shaklee:
 • 1 biji sehari diambil selepas breakfast/dinner. Best taken with Vita-Lea.
Harga vitamin C Shaklee:
 • Harga sebotol vitamin C Shaklee adalah RM92.50. 
 • Jika anda ingin mendapatkan harga diskaun, boleh hubungi Elyn dengan kadar yang segera.

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
ID: 1136333
SMS/WhatsApp: 0102665956

You May Also Like

4 7 Comments

 1. kenape our journey <3 tp gmbr ko sorg je?.... hmmmmmm..

  ReplyDelete
 2. @Mamad
  saje je aku letak gambar sorang sebab kalau letak gambar yang berdua nanti ada orang komen plak..hehe..lepas nikah nanti baru aku tukar gambar tu..hihi

  ReplyDelete