Cara Pengambilan Supplement Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Amat penting bagi setiap customer Shaklee mengetahui cara pengambilan atau pemakanan setiap supplement Shaklee yang diambil. Jika tersalah ambil atau tidak mengikut kadar yang dicadangkan, maka nutrisi pada vitamin tersebut tidak dapat diserap sepenuhnya oleh badan. Oleh itu amat penting bagi anda membeli produk Shaklee daripada agen yang betul-betul faham dengan produk tersebut.

Berikut adalah cara pengambilan supplement Shaklee:

  1. Vita-Lea: 2 biji sehari diambil selepas breakfast (1 biji) dan selepas dinner (1 biji). Best taken with Vitamin C dan elakkan diambil bersama minuman/makanan bersusu.
  2. Vita-C Plus: 1 biji sehari diambil selepas breakfast/dinner. Best taken with Vita-Lea.
  3. Vita-E Complex: 1 biji sehari diambil sebelum tidur.
  4. B-Complex: 1 biji sehari diambil selepas breakfast.
  5. Zinc Complex: 1 biji sehari sebelum makan.
  6. Lecithin: 6 biji sehari diambil selepas lunch (3 biji) dan selepas dinner (3 biji). Boleh ikut cara pengambilan DI SINI.
  7. Alfalfa Complex: Maksimum 10 biji sehari. Boleh ikut cara pengambilan DI SINI
  8. ESP: Sehari tidak boleh lebih daripada 3 sudu besar. Terpulang pada anda sama ada nak minum sekali gus atau 3 kali minum pada waktu yang berlainan. Boleh dicampur bersama air milo/horlick dan lain-lain kecuali air teh/kopi kerana ia akan mengganggu penyerapan vitamin. ESP tidak boleh dibancuh dengan air yang mendidih kerana ia boleh merosakkan struktur protein.
  9. OsteMatrix: 4 biji sehari diambil selapas breakfast (2 biji) dan selepas dinner (2 biji).
  10. OmegaGuard: 2/3 biji sehari diambil sebelum lunch dan dinner.
  11. Garlic Complex: 2 biji sehari selepas makan.
  12. Herb-Lax: 2 kali seminggu diambil sebelum tidur
  13. GLA Complex: 2 biji sehari diambil selepas breakfast (1 biji) dan selepas dinner (1 biji).

Jika anda mempunyai sebarang keraguan atau pertanyaan mengenai supplement Shaklee, anda boleh hubungi Elyn untuk mendapatkan konsultasi secara percuma.

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 1136333
SMS: 0102665956
FB: Dzailin Dzulkaflie

Kelebihan Vita-Lea

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ini Elyn kongsikan dengan anda tentang kelebihan Vita-Lea. Vita-Lea adalah supplement seimbang yang diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Vita-Lea
Iron Formula

Multivitamin & Multimineral
120 tablet/60 sajian

Kelebihan Vita-Lea:
  • Meningkatkan kesihatan dan kecergasan menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan terhadap kerosakan akibat serangan radikal bebas
Perbezaan Vita-Lea Shaklee dengan produk yang lain:
  • Disokong oleh 7 kajian klinikal
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.
  • Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.
Cara Pengambilan Vita-Lea Shaklee:

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
ID: 1136333
SMS: 0102665956

Cara Makan Lecithin Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Cara makan Lecithin Shaklee dengan betul:

Makan 6 biji sehari selepas makan.

2 Kali Sehari
- Makan 3 biji selepas lunch
- Makan 3 biji selepas dinner

Banyakkan minum air. Kalau ambil Lecithin dengan Alfalfa, sila jarakkan pengambilannya.

Contoh jadual pengambilan Alfalfa dan Lecithin:
Breakfast: 2 biji Alfalfa
Minum pagi: 3 biji Lecithin
Lunch: 2 biji Alfalfa
Minum petang: 3 biji Lecithin
Dinner: 2 biji Alfalfa

Link to this post:
Set Kuruskan Badan Dengan Shaklee

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
ID: 1136333
SMS: 0102665956
FB: Dzailin Dzulkaflie

Cara Makan Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Mungkin ramai yang tak tahu cara makan Alfalfa Complex Shaklee untuk kesan yang maksimum.
Sebenarnya bergantung kepada diri anda sendiri nak ambil berapa biji sehari. Tapi kalau untuk kesan yang maksimum, anda boleh cuba amalkan cara ini:

1 Kali Sehari
- Makan 6 biji selepas breakfast

2 Kali Sehari
- Makan 3 biji selepas breakfast
- Makan 3 biji selepas lunch

3 Kali Sehari
- Makan 2 biji selepas breakfast
- Makan 2 biji selepas lunch
- Makan 2 biji selepas dinner

Bagi anda yang mungkin baru nak try consume Alfalfa Complex ini, anda boleh cuba cara ini:

- Makan 2 biji selepas breakfast
- Makan 2 biji selepas dinner
Bila dah rasa serasi dan tiada kesan lain, boleh tambah kuantiti.
Maksimum kuantiti yang boleh diambil dalam sehari adalah 10 biji sehari.

Alfalfa Complex mesti diambil selepas makan. Banyakkan minum air. Kalau ambil Lecithin dengan Alfalfa, sila jarakkan pengambilannya.

Contoh jadual pengambilan Alfalfa dan Lecithin:
Breakfast: 2 biji Alfalfa
Minum pagi: 3 biji Lecithin
Lunch: 2 biji Alfalfa
Minum petang: 3 biji Lecithin
Dinner: 2 biji Alfalfa

Link to this post:
Set Kuruskan Badan Dengan Shaklee

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
ID: 1136333
SMS: 0102665956
FB: Dzailin Dzulkaflie

Set Kuruskan Badan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Jom kita berkenalan sikit dengan set untuk kuruskan badan dari produk Shaklee.
Set Kurus terdiri daripada (Lecithin + Alfalfa Complex + Herb-Lax).
Elyn akan ceritakan secara ringkas tentang apa kebaikan Lecithin, Alfalfa Complex dan Herb-Lax.

Lecithin: Membantu membakar lemak berlebihan dalam badan
Alfalfa Complex: Menyingkirkan lemak yang terbakar keluar dari badan
Herb-Lax: Menyingkirkan toksin dan detox

Set Kurus 1 (Lecithin + Alfalfa Complex (L) + Herb-Lax) = RM202.50

Set Kurus 2 (Lecithin + Alfalfa Complex (S) + Herb-Lax) = RM158.75

Untuk ketahui senarai harga bagi setiap produk untuk Set Kurus ini, anda boleh refer sini: http://www.dzailindzulkaflie.com/p/healthy-nutrition.html
Jika ingin mendapatkan 20% off from retail price, boleh hubungi elyn.

Link to this post:
Cara Makan Alfalfa Complex Shaklee
Cara Makan Lecithin Shaklee

Dzailin Dzulkaflie,
Shaklee Independent Distributor
ID: 1136333
SMS: 0102665956
FB: Dzailin Dzulkaflie

Tukar Profesion Jadi Designer

Assalamualaikum and hai semua..hopefully semua sihat-sihat la hari ni ye..Hari ni nak cerita sikit pasal tempahan kad kahwin. Kad kahwin yang aku tempah sumpah simple uols. Takde vogue-vogue bagai. Sebab bagi aku buat kad kahwin gempak-gempak tu satu pembaziran. Ye la..kalau gempak, confirm la mahal kan. Buat kad bukannya 1 or 2pcs. Paling kurang pun 500pcs.

Okay selama 4 hari dah aku cuti, aku rasa macam dah jadi designer la plak. Ini bukan designer baju okay. Tapi designer kad kahwin. Choii! Start (16/4/14, 12:53 PM) designer kad kahwin tu dah mula hantar 1st draft kat aku untuk review sebelum bersetuju untuk dicetak. So aku pun review la. For the 1st draft, memang banyak aku komen. Salah ejaan kat Bunting la..ayat tak betul la..ayat tak berapa best la..adoi..mesti bengkek je kan designer tu bila tengok aku komen itu ini. Haha! Tapi nak buat macam mana.."Customer always right!" (chuckle)

Okay 2nd draft designer tu hantar kat aku pada (17/4/14, 10:24 AM). Still aku ada komen kat image tu. Ada je yang tak kena. Aku reply balik kat dia pada jam 2:35 PM. Tak lama lepas aku hantar tu, cepat plak dia hantar 3rd draft (17/4/14, 2:48 PM). Adoi..makin bertambah kusut kepala aku. Apa yang aku minta tak sama dengan apa yang dia buat. (facepalm) Mungkin dia salah faham kot. Kalau aku duduk sebelah dia, dah lama benda ni setel aku rasa.

Okay then aku reply balik pada jam 3:44 PM. Kali ni aku siap attach lagi image .psd and .png untuk dia replace image yang salah tu. Aku siap guna Photoshop bagai nak review kad kahwin ni. Adoi.. Kalau macam ni baik aku 100% design kad kahwin sendiri and hantar print je. Tujuan utama kita tempah tu sebab tak nak menyusahkan diri. Tapi ini lain plak jadinya. Bertambah susah je rasa. Huhu. Macam 70% aku edit balik. Huhuhu. (feeling frustrated)

Then hari ini baru aku buka balik email untuk cek ada tak dia hantar 4th draft (18/4/14, 1:07 PM) untuk aku review. Fuhh..nasib baik ada. Then aku tengok macam dah okay sikit la walaupun ada image yang aku nak tu dia ganti dengan image lain yang lebih kurang. Tapi still buruk dari image yang aku bagi. Huhu. Tapi since aku dah malas nak komen dah, so aku pun reply suruh dia proceed untuk print.

Bagi aku, nak jadi designer ni kena la kreatif and pandai guna macam-macam software yang berkaitan untuk design. Lagi satu, kena banyak bersabar jugak la dengan karenah customer yang fussy tahap gaban macam aku ni. Hahaha.

Aku tak kisah la kalau ada orang kata macam ni: "Ala..kad kahwin je pun..bukannya orang simpan buat kenangan pun.." Ye..memang betul... Tapi kalau boleh aku nak kepuasan dalam setiap perkara yang aku buat. Tak nak la cincai boncai. Walaupun majlis aku lambat lagi, tapi aku dah start tempah kad kahwin bulan 4. Selalunya orang tempah kad kahwin 3 bulan sebelum. Tapi aku tempah tuttt bulan sebelum. Sebab apa? Sebab aku tak nak buat kerja last minute untuk majlis besar macam ni.

Okay thanks for reading. ^_^

up