Kembali Belajar JavaScript

Assalamualaikum..dah lama aku tak update blog ni..kali ini aku nak share pasal study JavaScript.
Btw, dah lama gila aku tak sentuh JavaScript ni. So banyak yang dah ingat-ingat lupa. So now aku ada 1 role baru iaitu as Front End Engineer. So aku kena la study balik pasal HTML5, CSS, JavaScript, dan macam-macam lagi la yang relate dengan front end. Agak-agak korang la aku belajar JS tu kat mana? Baca buku kah? Online kah?

Siapa yang jawab online dia memang hebat! Haha. Takde maknanya aku nak study guna buku. Aku lebih prefer study online. So satu-satunya website yang dapat bantu aku untuk study online adalah W3Schools Online Web Tutorials. Website w3schools ni ada pelbagai jenis language yang korang boleh belajar kat situ. Tapi tak semua la ada. Yang bestnya kita boleh test coding kita kat situ and lihat hasilnya di page yang sama. Ah aku nak cerita pun susah. Senang cerita korang try la study programming kat situ. Tapi biasanya website tu ajar yang basic je la. Sangat sesuai untuk mereka yang baru nak belajar programming or untuk mereka yang nak refresh balik sebab dah lama tinggalkan dunia programming macam aku. Haha.



0 7 Comments:

Post a Comment


up