Pantai Tanjung Aru, Kota Kinabalu

Assalamualaikum and hi! Kali ini elyn nak cerita sedikit mengenai Pantai Tanjung Aru yang terletak di Kota Kinabalu, Sabah. Disebabkan elyn sampai KKIA lebih kurang jam 9.10am, so lepas je ambil kereta sewa di airport, elyn and husband terus menuju ke Pantai Tanjung Aru. Saje nak jalan-jalan tepi pantai kan.

Pantai Tanjung Aru ni terbahagi kepada tiga iaitu First Beach, Second Beach and Third Beach. Yang elyn pergi hari tu adalah First Beach sahaja. Pantai ni sangat dekat dengan KKIA terminal 2. Tak sampai setengah kilometer pun. Kat tepi pantai ada restoran dan juga foodcourt. Boleh pilih nak makan kat mana yang korang suka. Time elyn pergi ni waktu pagi so keadaan agak sunyi la. Tak ramai orang sangat. So kalau pergi waktu pagi memang bosan la sebab kedai makan pun tak buka lagi. Kehkehkeh. Kalau pergi waktu petang ke malam mungkin meriah sikit kot. Masuk je entrance kena ambil tiket dan bayar RM0.50 time nak keluar kat gate nanti.

Btw, kat Pantai Tanjung Aru ni juga ada resort yang mewah iaitu Shangri-La's Tanjung Aru Resort & Spa. Tempat memang meletop habis! Boleh usha website dorang.

Jalan-jalan tepi pantai ambil gambar je la yang mampu.

Kat mana-mana tempat pun 2 bendera ni mesti ada. :)

0 7 Comments:

Post a Comment


up