Senarai Barang untuk Masuk Rumah Baru

by - December 29, 2015

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Bagi pasangan yang baru berkahwin terutamanya, korang mesti tengah fikir barang apa yang korang perlu beli bila masuk rumah baru kan? Jom aku nak share sikit list barang rumah dan perabot yang diperlukan untuk masuk rumah baru. Aku cuma listkan barang-barang yang aku beli sahaja. Yang tiada dalam list tu maksudnya barang-barang tu aku dapat hadiah kahwin.

Waiting List for 2015

  1. Bedroom Set
  2. Top Load Washing Machine 
  3. Television
  4. Carpet
  5. Cooking Set - Noble Chen Direct Fire Oven, Strom Color Diamond Pan Set
  6. Multi-purpose Blender
  7. High Gloss TV Cabinet
  8. Leather Sofa & Throw Pillow
  9. Tempered Glass Coffee Table
  10. Marble Dining Table
  11. Wallpaper for Refrigerator
  12. Gas Stove Cabinet

Waiting List for 2016
  1. Matress Cover
  2. Modern Shoe Cabinet
  3. Cutlery Set
  4. Power Mixer
  5. Oven
  6. Vacuum Cleaner
  7. Mop
  8. Curtain
  9. Broom Holder
  10. Kitchen Towel Holder

Nak tahu kenapa aku buat list? Sebab daripada situ kita boleh nampak apa lagi yang kurang kat rumah kita. Boleh la start menabung untuk beli barang seterusnya. ^_^

You May Also Like

0 7 Comments