Renew and Transfer Domain

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ni aku nak share tentang domain transfer. Baru-baru ni aku transfer domain aku dari GoDaddy ke DomainPlus. Meh aku bagitahu sebabnya kenapa aku transfer domain tu. Sebabnya bila aku nak renew domain untuk kali yang kedua, harga dia sangat mahal. Takde lagi dapat diskaun best macam dulu. Sobs. Boleh tengok gambar yang aku letak kat bawah ni.

Harga untuk renew domain tahun pertama. Harga sebelum diskaun = RM53.99


Diskaun 35% untuk first year renew.

Harga selepas diskaun = RM32.67

Harga untuk renew domain tahun kedua. Harga sebelum diskaun = RM68.17

Harga selepas diskaun = RM64.17
Diskaun RM4 je? So sad~

Aku dah berpatah hati untuk setia dengan GoDaddy. So aku buat keputusan untuk transfer domain ke tempat lain yang lebih murah harganya. Google punya google akhirnya aku jumpa dengan DomainPlus. Alhamdulillah support staff mereka memang bagus. Segala persoalan yang ditanya pasti dijawab. Bila dah transfer domain ni kau punya blog dah tak boleh diakses guna .com lagi. Kena setting semula. Part tu aku blur. So aku minta tolong support staff mereka untuk settingkan balik. Alhamdulillah segalanya selesai. Yay!

Nasihat aku untuk sesiapa yang baru nak beli domain sendiri tu, boleh la beli dengan GoDaddy sebab harga mereka offer memang tak masuk akal. Memang murah gila. Ada yang tak sampai RM10 pun. Tapi kalau time nak renew nanti, kalau agak-agak harga dia atas RM50, boleh la transfer je domain tu ke tempat yang lebih murah. Dengan itu korang dah berjimat banyak. Hihi. [Habis aku kalau team GoDaddy baca ni.] -.-



Keyword:
Tips renew domain
Steps to transfer domain

Berjaya Menjana Pendapatan dengan 8Share. Benar atau Bohong?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ini aku nak share sedikit info tentang 8Share. Kepada yang tidak tahu apa itu 8Share atau macam mana nak guna akaun 8Share, boleh baca POST ini.

Actually dah bertahun-tahun aku join 8Share ni. Sejak dari aku kat UTM lagi. Masa tu nama dia YouthSays. So memang aku dah lama sangat dengan 8Share ni. Nampak tak begitu setianya aku dengan 8Share. Kikiki.

Ada yang tertanya-tanya, betul ke boleh jana pendapatan dengan 8Share? Jawapan aku adalah ya! Kalau tidak, dah lama aku tinggalkan 8Share ni. Alhamdulillah 8Share merupakan salah satu side income aku. Kalau korang tak percaya, korang boleh tengok gambar-gambar yang aku letak kat bawah ni.

Ini masa 8Share buat game untuk completekan setiap level yang ada. Walaupun RM2 je tapi kalau dikumpul jadi banyak juga. Bak kata pepatah, sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit. 

Menang masuk giveaway yang 8Share buat. Dapat RM50 Cotton On gift card. Aku ingat lagi, gift card ni aku guna untuk beli seluar tidur untuk aku dan ibu aku. Kena la topup duit sendiri juga sebab mana cukup belanja RM50 kat Cotton On. Kah!

Masuk contest lagi dan menang lagi. Alhamdulillah, kali ni dapat RM500 Watson Vouchers. Wow! Banyak tu. Siapa nak bagi kan! Untung 8Share bagi! Jenuh nak habiskan voucher tu semua. Haha.

Dapat lagi reward. Alhamdulillah.

Menang lagi giveaway. Tapi terpaksa tolak sebab tak free untuk hari tu dan lagipun dah tengok wayang filem FF7 ni. Hehe.


Ini adalah jumlah duit dalam akaun aku sekarang. Tak banyak pun tapi boleh la buat untuk bayar DiGi Postpaid aku tu kan. Haha.

Ini testimoni yang aku share dekat page 8Share. (Tembam betul pipi aku time ni.)

Nak side income macam aku juga? Boleh REGISTER kat sini. Jangan risau..semuanya FREE! ^_^

Keywords:
Side income with 8Share
The best website for side income


up