Online Revolution Sales by LAZADA 11 November until 14 December 2017

by - November 01, 2017

Bersempena dengan jualan Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) yang akan berlangsung pada 11 November sehingga 14 Disember 2017, Lazada buat special Online Revolution Blogger Contest! Waahhh..teruja kot nak join contest Lazada ni sebab hadiah best-best! Jom korang ramai-ramai kita join contest ni. Lebih banyak penyertaan, lebih banyak pemenang, lebih tinggi la peluang untuk kita menang! Yay! Hopefully Lazada dapat lebih daripada 500 penyertaan untuk contest ni. Lazada Online Revolution Blogger Contest ni bermula dari 1 November sehingga 14 Disember 2017. Kat bawah ni Elyn senaraikan jumlah penyertaan dan hadiah yang ditawarkan.

1. Less than 200 Participants (25 winners)
 1st Prize: 1 x RM300 voucher
 2nd Prize: 9 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 15 x RM100 vouchers

2. More than 200 Participants (50 winners)
 1st Prize: 1 x RM500 voucher
 2nd Prize: 15 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 34 x RM100 vouchers

3. More than 350 Participants (80 winners)
 1st Prize: 1 x RM750 voucher
 2nd Prize: 35 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 44 x RM100 vouchers

4. More than 500 Participants (111 winners)
 1st Prize: 1 x RM1,000 voucher
 2nd Prize: 50 x RM150 vouchers
 3rd Prize: 60 x RM100 vouchers

Kat Lazada ni ada jual macam-macam produk. Taip je nak apa. Semua ada! Jom baca review Elyn tentang pengalaman pertama membeli produk secara online, produk apa yang Elyn suka beli, kenapa suka beli secara online dan produk apa yang Elyn nak beli masa Online Revolution sales nanti.

a. Pengalaman pertama Elyn membeli produk secara online
Produk pertama yang Elyn beli secara online adalah blender. Disebabkan blender yang ada tu dah pecah sikit, so kena la beli yang baru. Usha kat Lazada sekali jumpa la blender yang berkenan di hati. Harga pun berpatutan. Dah 2 tahun guna blender tu, Alhamdulillah okay sampai sekarang. Penghantaran memang pantas dan barang sampai dalam keadaan baik. Then lepas tu terus berderet-deret order barang dengan Lazada. Haha! 

b. Jenis produk yang Elyn lebih suka beli secara online
Kalau tengok pada order history boleh dikatakan pelbagai jenis produk Elyn pernah beli online. Tapi antara produk yang Elyn kerap beli secara online adalah produk untuk peralatan dapur, dekorasi rumah dan pencuci muka sebab lagi senang beli online daripada offline. Hihi.

c. Apa yang Elyn suka tentang online shopping
    1) Bestnya online shopping ni sebab ANYTIME pun kita boleh membeli.
    2) Tak perlu keluar rumah dan jimat MASA & TENAGA.
    3) Senang nak compare HARGA dengan penjual lain.
    4) Boleh baca REVIEW orang yang dah pernah beli barang tersebut dengan penjual tu.
    5) Boleh tengok RATING penjual.
    6) Shipping fee kadang-kadang boleh dapat FREE!
    7) Paling best, selalu ada DISKAUN!

d. Produk mana yang Elyn merancang untuk beli di Lazada semasa Online Revolution sales
First, Elyn plan nak beli SJCAM ni sebab memang dah lama aim nak kamera ni. Kalau nak beli GoPro memang tak la sebab harga mahal sangat. Sekarang ni gigih baca review je dulu model mana satu yang best. Kalau dapat harga terbaik masa Online Revolution sales nanti terus sambar je la! :D
Second, Elyn plan nak beli set Hada Labo ni sebab produk Hada Labo ni boleh tahan mahal jugak la harga dia. So kalau beli masa Online Revolution sales maybe dapat murah sikit kot. Kikiki.
Last but not least, Elyn nak beli artificial grass. Sebab hari tu dah beli untuk letak kat dapur memang nampak cantik la dapur ada kehijauan di situ. Hihi. Kali ni ingat nak beli letak kat entrance, yard and balcony. Baru complete gitu. Hihi.

Hopefully semua barang yang Elyn nak beli tu ada la masa Online Revolution sales nanti. Thank you Lazada sebab buat crazy sales untuk Shopaholic macam kami ni. Thank you juga sebab buat contest untuk Blogger. Korang jangan lupa join taw! Klik sini untuk join Lazada Online Revolution Blogger Contest :)

You May Also Like

0 7 Comments